23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Geen vrijmarkt in Hilversum op Koningsdag

Hilversum – Op dinsdag 27 april 2021 is het Koningsdag zonder vrijmarkt. Net als vorig jaar zijn evenementen en bijeenkomsten door corona niet mogelijk, ook niet in de buitenlucht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om een vrijmarkt te organiseren in Hilversum.

Geen eigen vrijmarkt

Ook is het niet toegestaan om zelf een kleedjesmarkt te organiseren voor de deur of in uw straat. We willen namelijk groepsvorming voorkomen. Maar wil je individueel een kleedje in de tuin leggen en er komt geen opstopping op de stoep? Dan kan en mag dat. Digitaal kan je natuurlijk ook je kleedje uitleggen. In verschillende buurtapps zijn hiervoor initiatieven ontstaan.

Kleedje in je voortuin

Dit jaar is er geen vrijmarkt in Hilversum. Maar een kleedje in je eigen tuin vinden we wel oké. Wel gelden hiervoor nog steeds de coronabasisregels: houd anderhalve meter afstand van elkaar, denk aan de hygiëneregels en voorkom drukte en opstopping in de straat. Groepsvorming is namelijk niet toegestaan.

Zo vieren we dit jaar koningsdag

Koningsdag is ook dit jaar een Koningsdag Thuis. Maar in je tuin of op je balkon kun je er toch een koninklijk feestje van maken. Koop bijvoorbeeld een lekkere oranje tompouce bij een van de Hilversumse bakkers of zing mee vanuit je voortuin met het Wilhelmus. Om 10.00 uur klinkt deze live vanuit de raadhuistoren.

Escape Room en meer

De gemeente Hilversum organiseert speciaal voor haar inwoners een spannende Escape Room game voor het hele gezin. Maar je kan ook meedoen aan het online Koningsdagfestival georganiseerd door De Vorstin en de lokale horeca. Naast livemuziek van de lokale muziekscene is er ieder uur de Koningsdag Special tien jaar Pop Bizz Quiz. De Hilversumse Borrelbox erbij, geluid op standje hard en dansen maar! Kijk voor meer informatie en tips over wat je wel kunt doen op Koningsdag op livehilversum.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio