Gelijke regels fietsparkeren centrum en station

Hilversum – Een veilig, aantrekkelijk en toegankelijk station en centrum voor iedereen. Dat vinden wij belangrijk. Daarom zijn er afspraken gemaakt waar (brom)fietsers wel en niet mogen parkeren. Eén van de afspraken is dat (brom)fietsers hun fiets op de juiste plek moeten zetten. Voor fietsers is dat in een rek. Dat geldt zowel in ons centrum als bij het station. Op het stationsplein zijn speciale vakken voor brommers, scooters en bakfietsen aangebracht. In het centrum kunnen ze daarnaast deze bij fietsleunhekken worden geplaatst. Daarnaast is er in het hart van het centrum, het voetgangersgebied, een fietsparkeerverbod. Hiermee voorkomen wij gevaarlijk situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten en blijven looproutes vrij.

Verplaatsing naar fietsdepot


Vanaf 14 februari 2019 gelden voor zowel het station als het centrum dezelfde regels. Fietsen die niet in een rek staan worden verplaatst naar het fietsdepot. Deze zit in de fietsenkelder op de Kerkbrink 29. Het depot is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 – 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 – 17.00 uur. Om je fiets terug te krijgen moet er 15 euro betaald worden. Bij het fietsdepot kan alleen gepind worden. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig. Brommers en scooters worden niet verplaatst, maar eigenaren krijgen een boete.

Fietsenstalling centrum en station

Op dit moment zijn er genoeg fietsparkeerplekken. Maar het aantal fietsers groeit en wij verwachten dat deze de komende jaren blijft groeien. Daarom vinden wij het belangrijk om nog meer parkeerplekken voor fietsers te realiseren. Zowel bij het station als in het centrum komt er een nieuwe fietsenstalling. Voor het station duurt dit nog even. De geplande start van de nieuw te bouwen stalling is over twee jaar. In het centrum gaat de nieuwe stalling dit najaar open voor gebruik. In de kelder waar de Bristol nu nog zit, wordt de stalling gevestigd. In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 700 fietsen. De stalling is gratis. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers.

Mijn fiets is weg

Wanneer u uw fiets niet meer kan vinden, kijk dan eerst in de rekken in uw omgeving. Heeft u uw fiets niet gevonden, dan kunnen er twee dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot. Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Als een fiets in het depot geplaatst wordt, dan scannen wij de fiets en maken hiervan een foto. Deze foto wordt op deze website geplaatst.

Meer informatie is te vinden op: www.hilversum.nl/fietsparkeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio