14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gemeente Eemnes investeert in Stedin

Als één van de eerste gemeenten van de provincie Utrecht koopt gemeente Eemnes aandelen van Stedin. De gemeente doet hiermee een investering van maximaal € 1.200.000,- Door aandelen van Stedin in te kopen, draagt de gemeente Eemnes bij aan de energietransitie en het versterken van het energienet. Dit vinden wij belangrijk want Stedin dient een publiek belang.

Netbeheerder Stedin werkt aan het verzwaren en uitbreiden van het energienet in de provincie Utrecht. Dit is nodig omdat de vraag naar elektriciteit tot 2030 meer dan zal verdubbelen. Ook Eemnes neemt hierin haar verantwoordelijkheid en draagt met deze investering bij aan de opgaven die voortkomen uit de energietransitie.

Gemeente Eemnes ziet noodzaak investering Stedin voor energietransitie

Gemeente Eemnes ziet de noodzaak om het eigen vermogen van Stedin te verhogen om de investeringsopgaven mogelijk te maken. Om voldoende aan de investeringsbehoefte van Stedin bij te dragen, en wat financieel haalbaar is voor de gemeente Eemnes, is besloten om voor een waarde van maximaal € 1.200.000 aandelen te kopen.

De andere gemeenten uit de provincie Utrecht hebben ook een investeringsverzoek ontvangen. De gemeente Eemnes is de eerste Utrechtse gemeente die hier een positief besluit over heeft genomen.

Wethouder René ten Have: “Een goedwerkend en up-to-date energienet is voor zowel inwoners als bedrijven van essentieel belang. Stedin is onze netbeheerder die zorgt voor leveringszekerheid en betaalbaarheid van energie. Ik ben er trots op dat Eemnes als één van de eerste gemeenten deze investering doet en ik verwacht dan ook dat de andere gemeenten ons voorbeeld snel zullen volgen.”

Het voornemen tot aankoop van aandelen Stedin was al opgenomen in het collegeprogramma 2022-2026 en past binnen het doel om binnen de gemeente Eemnes een duurzame leefomgeving te creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio