22.7 C
De Bilt

Gemeente Huizen zet de knop om en helpt mee om energie te besparen

Het kabinet roept ons allemaal op om minder gas te gebruiken. De gemeente Huizen wil haar verantwoordelijkheid hierin graag nemen. Daarom zet ook Huizen de knop om. De gemeente gaat gericht op zoek naar (nog meer) manieren om minder gas te verbruiken. Ook stimuleert de gemeente Huizen haar inwoners en bedrijven om energie te besparen. Zo start vandaag de postercampagne 24tips in samenwerking met energiecoöperatie HuizenDuurzaam.

Gasverbruik terug dringen

De hoge energieprijzen en natuurlijk duurzaamheid zijn voor Huizen belangrijke redenen om het gasverbruik terug te dringen. En de wens om niet meer afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Verwarming lager

In het gemeentehuis zijn de stooktijden aangepast. De ketel springt later in de ochtend aan en gaat eerder in de middag/avond uit. Zo daalt het aantal stookuren per week met 21 procent. Ook is de watertemperatuur in de leidingen (stooklijn) verlaagd met 2 graden Celsius. Daarnaast neemt Huizen ook een aantal kleine energiebesparende maatregelen. Zoals achter de radiatoren radiatorfolie plaatsen en tochtstrippen in kozijnen vervangen, als dit nodig is.

Wat kunnen inwoners doen?

De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven om energie te besparen. Bijvoorbeeld met subsidie op woningisolatie en praktische hulp en informatie via het energieloket via www.duurzaambouwloket.nl. In samenwerking met de lokale energiecoöperatie HuizenDuurzaam. lanceren Huizen eind oktober een postercampagne met praktische tips die veel geld kunnen besparen: 24 tips. Kijk daarvoor ook op www.huizenduurzaam.nl/24tips

Kijk voor meer informatie op Huizen Klimaatbewust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio