26.6 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Gemeentelijke herindelingen Gooi gestopt

Hilversum – Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum heeft vanmiddag kennis genomen van het besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland de om de ahri-procedures voor de regio Gooi en Vechtstreek te beëindigen.

 

Het college is verrast door het besluit. In februari 2017 heeft de provincie de ahri-procedure gestart om te komen tot een fusie van Hilversum met Wijdemeren. Deze procedure is nu onverwachts gestopt.

Onzekerheid

“Wanneer het gaat om de energie die inwoners, colleges en gemeenteraden in Gooi en Vechtstreek afgelopen tijd hebben gestopt om tot regionale herindelingen te komen, dan zijn wij teleurgesteld. Voor onze inwoners blijft het ook nog langer onduidelijk. Wat dit voor de toekomst gaat betekenen, kunnen wij nog niet inschatten. Wij gaan eerst met andere gemeenten om tafel om de impact van dit besluit van Provincie Noord-Holland te bepalen. Op basis daarvan bepalen wij opnieuw de stappen die nodig zijn om de regionale samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld wonen, bereikbaarheid, werkgelegenheid en zorg te versterken”, aldus wethouder Walters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio