3.2 C
De Bilt

Glaspoort legt glasvezelnetwerk aan in Blaricum

Op 5 februari is Glaspoort gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk nadat zij hiervoor onlangs akkoord heeft gekregen van de gemeente. De bewoners van de Bijvanck in Blaricum krijgen toegang tot razendsnel internet via een stabiele glasvezelverbinding.

Glaspoort legt in Blaricum een glasvezelnetwerk aan volgens de nieuwste XGS-PON technologie. Er wordt ruim 28 kilometer gegraven om 188 kilometer glasvezel aan te leggen. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden in mei zijn afgerond. Daarna worden de bedrijven en huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

“Samen maken wij glasvezel toegankelijk voor iedereen”, zegt Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort. “Met de kosteloze aanleg van ons glasvezelnetwerk kunnen de inwoners van Blaricum binnenkort genieten van supersnel en betrouwbaar internet.”

“Een goede en snelle internetverbinding is tegenwoordig heel belangrijk.” Zegt Anne-Marie Kennis, wethouder van de gemeente Blaricum. “De komende tijd gaat Glaspoort in de Bijvanck aan de slag met de aanleg van glasvezel. Misschien denkt u ‘er ligt toch al een glasvezelnetwerk in de Bijvanck waar een aantal woningen op zijn aangesloten?’ De gemeente mag ieder nieuw netwerk die in Blaricum wil aanleggen niet weigeren en door de aanleg van een tweede partij wordt de keuze voor inwoners ruimer. Inwoners mogen uiteraard zelf beslissen of en naar welke aanbieder ze
overstappen. De gemeente heeft met Glaspoort goede afspraken gemaakt over een zorgvuldige aanleg. Daarbij houdt Glaspoort er rekening mee dat de Bijvanck op dit moment opnieuw wordt ingericht.”

Vrijblijvende aansluiting op glasvezelnetwerk

Bewoners krijgen kosteloos en vrijblijvend een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Het monteren van een glasvezelpunt kost de bewoners niets. Het maakt niet uit als er al een glasvezelaansluitpunt van een andere glasvezelaanbieder in de woning is geplaatst. Men hoeft geen glasvezelabonnement te nemen om een kosteloze glasvezelaansluiting in de woning te krijgen.

Open Netwerk

Glaspoort legt een open netwerk aan. Dit betekent dat meerdere providers (bijna 30) hun diensten aanbieden op het netwerk. Van KPN tot Budget. Een overzicht van de aanbieders is te vinden op glaspoort.nl/providers.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst vaste glasvezelaansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met glasvezel van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio