1.5 C
De Bilt

Gooise Rainbow Week: Een Toenemend Symbool van Inclusiviteit in de Regio

Hilversum – De Gooise Rainbow Week, georganiseerd door Stichting Gooi en Vecht inclusief, is dit jaar groter en diverser dan ooit tevoren, en staat klaar om de regio te veranderen in een kleurrijk baken van inclusiviteit en acceptatie.

Gooise Rainbow week

De stichting heeft opwindende nieuwe samenwerkingen gesmeed die de Rainbow Week nog specialer maken. Op 7 oktober zal Museum Hilversum in het bijzijn van wethouder Karin Walters de tentoonstelling van Marvel Harris, getiteld “Inner Journey”, openen. In de doorlopende fotoserie Inner Journey brengt hij zijn ervaringen rondom genderidentiteit, zelfliefde, transformatie en mentale gezondheid in kaart

Van Flikkers tot Queers

Een andere opvallende samenwerking met Beeld en Geluid heeft geresulteerd in een uniek evenement: Van Flikkers tot Queers, dè nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland.  Deze prikkelende en humoristische quiz, gepresenteerd door Harm Edens, zal plaatsvinden in de Vorstin en belooft een schurende en uitdagende ervaring te worden.

Van Flikkers tot Queers. Foto: Gooi en Vecht inclusief

De Gooise Rainbow Week is dit jaar ook meer dan ooit vertegenwoordigd buiten Hilversum. Met evenementen in Huizen, Laren en Wijdemeren laat de regio zien dat inclusiviteit deel moet uitmaken van het DNA van onze gemeenten in het Gooi.

Naast de nieuwe en opwindende activiteiten zullen ook de vertrouwde hoogtepunten aanwezig zijn, zoals avonden in Café Brabant en het legendarische Rainbow Ball in de Vorstin. De line-up voor deze avond is spectaculair, met optredens van de sensatie van 2023; Prins S. en de Geit, Rapper Elmer (recent te zien in ‘de slimste mens’), en een van de grootste Nederlandse dance-acts van de jaren 90, 2 Brothers on the 4th Floor.

Stichting Gooi en Vecht inclusief heeft wederom bewezen dat ze in staat zijn om een groter en diverser programma neer te zetten in de week rondom Coming Out Day op 11 oktober. De Gooise Rainbow Week is niet alleen een viering van diversiteit, maar ook een krachtige boodschap van acceptatie en liefde voor alle inwoners van de regio Gooi en Vecht.

Marvel, Foto: Gooi en Vecht inclusief

Voor meer informatie over evenementen en programma-updates, bezoek onze website op www.gooienvechtinclusief.nl en volg ons op sociale media via @Gooienvechtinclusief

Contactpersoon: Marco Altena  Telefoon: 06-14799435 E-mail: info@gooienvechtinclusief.nl

Over Stichting Gooi en Vecht inclusief

Stichting Gooi & Vecht Inclusief maakt zich sterk voor de Rainbow Community in de Gooi & Vechtstreek. We willen bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn”

Visie:

We kiezen bewust voor de term ‘Rainbow Community’ omdat het toekomstbestendig is. We kennen de letters LHBTIQ+; in onze uitingen gebruiken we bij voorkeur de inclusievere term Rainbow Community.

Onder inclusief verstaan we ook dat we niemand uitsluiten, op welke grond dan ook. De stichting zet juist een stap extra voor mensen die nog niet of niet meer bij machte zijn voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld jongeren en ouderen. Waar nodig komen we in actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio