5.2 C
De Bilt

Hillywood Coming Out Day met bankje en Rainbow-Photo-Expo

Wethouder Karin Walters (Zorg en Welzijn en LHBTI) opende vandaag op Hillywood Coming Out Day, samen met presentatrice Luna Lunettes, een regenboogbankje en de Rainbow-Photo-Expo in De Kwekerij.

Expo van Arjaan Hamel

Fotograaf Arjaan Hamel fotografeerde speciaal voor de Rainbow Week 2020 vier Hilversummers met een diverse seksuele geaardheid. Naast de bijzondere foto’s die op groot formaat, 2,5 x 2,5 meter tentoon worden gesteld in het houten grid, zijn hun persoonlijke verhalen online te beluisteren: ‘Hoe ontdekten ze dat de wereld anders was dan zij?’, ‘Wat betekende dit voor ze?’ en ‘Hoe zijn ze hier uitgekomen?’

Twee geportretteerden uit Hilliywood, Monique en Yvonne, waren aanwezig en vertelden iets over hun persoonlijke verhaal. Het regenboogbankje werd geopend samen met een aantal mensen van De Meubelwerf die de afgelopen weken druk gewerkt hebben aan het bankje

Programma Hillywood Coming Out Day

Na de opening was er vanaf 14.00 uur een gekleurd programma in de – speciaal voor deze dag – Roze Kwekerij maar ook op diverse locaties in de stad. Onder meer: roze koekhappen en festivalhits bij koffiebar STEK, een Regenboog Ballentoernooi met roze bubbels bij Bar des Boules, regenboog schilderen bij LOKAAL, gay-karaoke in Café Brabant en drie KEI foute uren bij De Kei met o.a. DJ Peter, songfestival medleys met Richelle van Ling (The Voice Of Holland) en Dragqueen Magica Wonders.

Over de Rainbow Week

Van 9 t/m 16 oktober organiseert Hilversum de Rainbow Week. Een week in het teken van inclusiviteit en diversiteit. Hilversum binnenstad krijgt een regenboogtintje om aan te tonen dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is.

Kijk voor meer informatie over de Rainbow Week op www.livehilversum.nl/rainbowweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio