26.6 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Hilversum start campagne tegen huftergedrag in het verkeer

Hilversum – Op maandag 16 november gaat in Hilversum de campagne ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal’ van start. Aanleiding is de overlast die inwoners ervaren door automobilisten die te hard, te gevaarlijk of met veel lawaai bij hen door de straat rijden. Wethouder Annette Wolthers (verkeer): “De overlast is heel vervelend. Het is belangrijk dat mensen zich hier bewust van worden en hun gedrag aanpassen. Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan!”  

Campagne over gedrag

De gemeente Hilversum en de politie Gooi en Vechtstreek willen met deze communicatiecampagne automobilisten en andere weggebruikers bewust maken van wat ‘normaal rijgedrag’ is. Met een positieve insteek laat de campagne zien wat huftergedrag in het verkeer doet voor omstanders en dat je met rustig rijgedrag het verschil kunt maken. En dat dit wordt gewaardeerd. 

Rustig aan baan

Een belangrijk onderdeel van de verkeersactie is de ‘rustig aan baan’. Deze zijn tijdelijk op zes locaties aangebracht in de stad waar de laatste tijd erg veel klachten zijn. Het gaat hier om de Bosdrift, de Lorentzweg, de Professor Kochstraat, de Utrechtseweg, de bocht Naarderstraat/Melkpad en de Loosdrechtseweg. Dit zijn ook de ‘hotspots’ als het gaat om snelheidsovertredingen. De politie gaat hier gedurende de campagne extra handhaven.

Posters

Daarnaast komen er door de hele stad posters te hangen zodat de verkeersactie goed zichtbaar is. Ook op social media wordt via verschillende kanalen aandacht besteed aan wat ‘normaal’ rijgedrag is. Inwoners worden door filmpjes geïnspireerd om via buurtinitiatieven vanuit Veilig Verkeer Nederland ook zelf aan de campagne mee te werken. De verkeersactie loopt in eerste instantie drie weken en wordt bij succes mogelijk op andere locaties op een later moment herhaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio