3.2 C
De Bilt

Integrale controle bedrijven Eemweg

Gemeente Eemnes, de politie en de Douane voerden 13 februari 2024 een integrale controle uit bij de bedrijven aan de Eemweg. Tijdens deze integrale controle werd bij een aantal bedrijven verschillende aspecten bekeken zoals de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en eventuele andere wettelijke overtredingen.

Het gaat om een routine controle die de gemeente periodiek uitvoert. Samen met toezichthouders van andere overheidsdiensten willen we eventuele misstanden aanpakken. Dat doen we met integrale controles. Er wordt dan nagegaan of de bedrijven zich houden aan de regels en voorschriften van onder andere bouwvoorschriften, arbeidswetgeving en algemene veiligheids- en openbare orde-regelgeving.

Uitkomsten

De diensten controleerden de regels bij bedrijven aan de Eemweg 74. Er werden kleine tekortkomingen vastgesteld. De bedrijven worden daar later over aangeschreven. Alles verliep rustig.

Waarom deze integrale controles?

Door actief te controleren wil de gemeente bijdragen aan een eerlijk en veilig ondernemersklimaat. Burgemeester Van Benthem: “Via integrale controles willen we ondermijning tegengaan. We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. We treden hierbij op als één overheid. Op deze manier kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden.”

Ondermijning stoppen

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. We horen het graag als u opmerkelijke zaken ziet of hoort. Meld bijzonderheden via 0900-8844 (geen spoed, wel politie) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800- 7000. Kijk ook op www.stopondermijningsamen.nl voor meer informatie en verhalen over ondermijning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio