8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Interwijktunnel vanaf 24 september twee maanden dicht

Vanaf 24 september is de Interwijktunnel in het Stationsgebied voor circa twee maanden afgesloten vanwege werkzaamheden aan de ‘kop’ van deze tunnel aan de Centrumzijde. Dit is nodig om de sloop van de GAK-kelder mogelijk te maken. Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de bestaande alternatieve routes via de Beatrixtunnel of de overgang Kleine Spoorbomen.

De gemeente laat de GAK-kelder op het Stationsplein slopen om ruimte vrij te maken voor nieuwe ontwikkelingen in het Stationsgebied, zoals een nieuw busstation en toekomstige nieuwbouw.

Vertraging sloop

De sloop van de GAK kelder en daarmee ook het afsluiten van de Interwijktunnel vinden later plaats dan gepland. Om overlast te beperken was het de bedoeling in de zomervakantie met de sloopwerkzaamheden te starten. Dit blijkt in de praktijk niet mogelijk. Vanwege geconstateerde bodemverontreiniging had het project al enige vertraging opgelopen. Deze verontreiniging levert overigens geen gevaar op voor mens en milieu. Daarnaast is vertraging ontstaan omdat de damwanden die nodig zijn om de GAK-kelder veilig te kunnen slopen, pas vanaf half oktober beschikbaar zijn. Bovendien is het noodzakelijk dat eerst de kop van de Interwijktunnel aan de Centrumzijde verwijderd wordt. Deze is bouwkundig verbonden met de GAK-kelder.

Bereikbaarheid

De planning is nu de sloop van de GAK-kelder voor het eind van het jaar af te ronden. De gemeente spant zich in om mogelijke hinder rond de sloop zoveel mogelijk te beperken. Wethouder Arno Scheepers: “Ik begrijp dat het vervelend is voor de fietsers en voetgangers dat de werkzaamheden pas na de vakantieperiode starten. Daardoor kunnen zij tijdelijk geen gebruik maken van de Interwijktunnel. Gelukkig zijn Hilversum Oost en het Centrum nog goed bereikbaar via de Beatrixtunnel en via de Kleine Spoorbomen. De Kleine Spoorbomen is een drukke overgang. Daarom zetten we hier vanaf 24 september tijdens spitsuren een verkeersregelaar in zodat voetgangers en fietsers hier veilig kunnen oversteken.”

Tijdelijke afsluiting Interwijktunnel per 24 september

De Interwijktunnel is de fiets- en voetgangerstunnel die de Oost- en Centrumzijde van het Station met elkaar verbindt. Vanwege de sloop van de kop van de Interwijktunnel is de doorgang aan de Centrumzijde vanaf vrijdag 24 september 2021 voor circa twee maanden afgesloten.

De ingang van de Interwijktunnel aan de kant van het Oosterspoorplein is alleen open voor toegang tot de bewaakte NS fietsenstalling en de fietsenmaker.

Afgelopen weekend is door de Gooi- en Eemlander en op social media naar aanleiding van persvragen gepubliceerd dat de Interwijktunnel per 27 augustus wordt afgesloten. Dat blijkt niet haalbaar en wordt 24 september.

Alternatieve routes

Voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van de bestaande alternatieve routes via de Beatrixtunnel of via de overgang Kleine Spoorbomen. Bij de drukke overgang bij de Kleine Spoorbomen wordt gedurende de afsluiting van de tunnel van maandag t/m zaterdag tijdens de spitsuren een verkeersregelaar ingezet om de verkeersstromen in goede banen te leiden. Een deel van het fietspad op de Schapenkamp, dat langs de GAK-kelder ligt, wordt ook tijdelijk afgesloten. Verder komen er borden waarop de omleidingsroutes staan aangegeven. (Zie bijgevoegd kaartje).

Meer informatie is te vinden op www.hilversum.nl/stationsgebied.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio