10.2 C
De Bilt

Jeugdraad Eemnes is nu officieel benoemd

Op 14 juni is de jeugdraad van Eemnes officieel benoemd. De jeugdraad bestaat uit 12 leden en zij komen minimaal twee keer per jaar bij elkaar om te praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

De 12 leden van de jeugdraad zijn benoemd door de burgemeester in de raadzaal van het gemeentehuis. Hierbij waren familie en vrienden aanwezig, maar ook wethouder Mirjam Havinga van Jeugd en Onderwijs, medewerkers van Versa Jongerenwerk, de kinderdichter en diverse gemeenteraadsleden.

Veel gespreksonderwerpen

De jongerenraad wordt een serieuze gesprekspartner van de gemeente. Tijdens de benoeming kwamen al verschillende onderwerpen langs waar de jeugdraad over in gesprek kan gaan. Onder andere over speelplaatsen, verkeersveiligheid, klimaat en meer groen.

De Jeugdraad
De Jeugdraad – Foto: gemeente Eemnes

Jeugdraadsleden Eemnes

De leden van de jeugdraad hebben de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. Zij komen uit verschillende buurten uit Eemnes waardoor er een mooie afspiegeling uit het dorp is ontstaan. Het jongerenwerk van Versa Welzijn zal de jeugdraad begeleiden. De vergaderingen van de Jeugdraad vinden plaats in de raadzaal. Meer informatie is te vinden op: www.eemnes.nl/jeugdraad

Kinderdichter

Na het voorstellen van de jeugdraadsleden, werd ook de kinderdichter van de gemeente voorgesteld: Roman Myatiev. Roman droeg na de benoeming een gedicht voor over de jeugdraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio