9.4 C
De Bilt

JOGG-aanpak gaat door in Blaricum en Eemnes

Blaricum – De JOGG-aanpak is een lokale integrale aanpak waarbij de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien structureel gezonder wordt gemaakt. Gemeenten Blaricum en Eemnes zijn al sinds begin 2018 JOGG-gemeenten. Zij zetten zich daarmee samen met betrokken partners in voor een gezondere omgeving voor de jeugd.

Na drie jaar zit de eerste JOGG-fase erop. De twee gemeenten gaan graag door met de JOGG-aanpak. De wethouders Anne-Marie Kennis (Blaricum) en Wilma de Boer-Leijsma (Eemnes) hebben de samenwerkingsovereenkomst verlengd met nog eens drie jaar met ingang van 1 januari 2021. JOGG-regisseur Nick Scholten zal uitvoering geven aan dit driejarige plan.

Samen met o.a. het onderwijs zetten gemeenten Blaricum en Eemnes de komende jaren verder in op een omgeving die stimuleert om jongeren voldoende te laten bewegen, gezonde voeding te eten en voldoende water te drinken. Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd.

JOGG

Met hun hulp zijn er de afgelopen jaren verschillende projecten opgestart. Zo zijn er watertappunten in Blaricum en Eemnes geplaatst. De tappunten staan in de buurt van speelplekken en bij het basisonderwijs om zo bij te dragen aan een gezonde omgeving. Ook is er gestart met de sportkanjerclub in Eemnes.

De sportkanjerclub KIDS (Kanjers in de Sport) richt zich op kinderen met een motorische achterstand en sociaal emotionele problematiek. Kinderen kunnen werken aan zelfvertrouwen, motorische vaardigheden en kunnen zo het plezier weer terug krijgen in het bewegen. De ambitie bestaat om in het voorjaar ook een sportkanjerclub in Blaricum Bijvanck te starten. ​Het is een mooi voorbeeld waarbij de krachten zijn gebundeld uit de ambities van het lokaal sportakkoord BEL. Het sportakkoord is afgelopen oktober afgesloten en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en te bewegen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio