5.7 C
De Bilt

Joke Visser (64) uit Nederhorst den Berg wint Buur van het Jaar Award van Het Gooi en Omstreken

Nederhorst den Berg Joke Visser (64) uit Nederhorst den Berg is buur van het jaar 2022. Dit werd onthuld op zaterdag 24 september tijdens de Nationale Burendag. Sociaal Projectleider Ilse Schrijver van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken overhandigde de award. De Buur van het Jaar Award wordt sinds 2019 door de woningcorporatie uitgereikt.

Huurders van Het Gooi en Omstreken konden tot 5 september hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Paulien van Voorst (47) zag de oproep en nomineerde direct buurvrouw Joke met een bijzondere reden.

uc?id=1BDDLpaS moPX17tnrH6RYoCqEUK01JRt
Joke Visser, buur van het jaar. Foto: Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken

Weggeefhoek Gooi en Vechtstreek

Joke is al 13 jaar het gezicht van de Weggeefhoek Gooi- en Vechtstreek. Samen met 25 vrijwilligers waaronder Paulien en buurvrouw Maigret (46) verdeelt de weggeefhoek voedselpakketten en allerlei andere spullen voor mensen die het hard nodig hebben door bijvoorbeeld financieel uitdagende omstandigheden. ‘Joke verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden met alles wat ze doet voor anderen’ vertelt Paulien, die zelf ook een helpende hand biedt bij de organisatie van de weggeefhoek en ook zelf hulp van Joke heeft gekregen. ‘Ze voelt als een tweede moeder voor mij’.

Blij verrast met ‘buur van het jaar’ titel

Voor Joke is het niet meer dan vanzelfsprekend om voor anderen klaar te staan. Ze is dan ook blij verrast met de titel ‘buur van het jaar’. ‘Ik kom uit Arnhem, daar ben ik gewend om elkaar te helpen in de buurt waar ik woonde. Daarnaast heb ik zelf ook armoede gekend, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om hulp te vragen.’  In de weggeefhoek komt vraag en aanbod van spullen samen. Vanwege gezondheidsproblemen heeft ze de stichting die achter de weggeefhoek zat moeten laten rusten.

uc?id=1dh2Xpdf43FgU vp5G3yUlLQiB79PT3Mo
Joke Visser, buur van het jaar. Foto: Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken

Hulp voor 40 tot 50 gezinnen

De weggeefhoek op Facebook is nog steeds populair. ‘We helpen ongeveer 40 tot 50 gezinnen per week. ‘Ik probeer vanuit huis zoveel mogelijk te doen wat lukt in verband met mijn gezondheid’. Naast de weggeefhoek kan je ook altijd bij Joke terecht voor een praatje, kopje koffie en past ze met alle plezier op je huisdier. ‘Ik pas nu op de vogels van de buren die op vakantie zijn’ vertelt Joke terwijl ze naar de kooi in de hoek van de woonkamer wijst.

Joke is er voor iedereen

Sociaal Projectleider bij Het Gooi en Omstreken Ilse Schrijver is blij met iemand zoals Joke. ‘Vooral in deze tijden met alle hoge kosten zijn dit soort initiatieven harder nodig dan ooit. Daarnaast zet Joke zich in voor een hele gemeenschap, niet slechts 1 buur. Daarom verdient Joke de titel van Buur van het Jaar 2022!’ Joke neemt met de titel het stokje over van Karin uit Blaricum, de winnares van 2021.

Meer informatie over de weggeefhoek? Zie facebook.com/weggeefhoekgooienvechtstreek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio