14.8 C
De Bilt

KinderDansAcademie Leerlingen ontvangen Ballet Award

Hilversum – De KinderDansAcademie heeft het toch al mooie dansseizoen dinsdag feestelijk afgesloten. Na afloop van hun optreden in het Raadhuis – waar ze de gratis toegankelijke balletvoorstelling Les Sylphides opvoerden – reikte Media- en Cultuurwethouder Wimar Jaeger de dansers een Ballet Award uit.

In totaal waren twintig leerlingen – in de leeftijd van 4 tot 12 jaar – in Les Sylphides te zien. Anders dan volwassen balletdansers, dansten de jonge dansers en ballerina’s zonder spitzen. De balletvoorstelling in deze uitvoering werd speciaal voor IkToon 2019 gemaakt.

Voor de jonge dansers was het optreden extra bijzonder, want na afloop ontvingen zij en diploma en Ballet Award uit handen van wethouder Jaeger. De KinderDansAcademie deed voor het derde jaar mee aan het Balletexamen van de IDTA (International Dance Teachers Association). Deze internationale organisatie is toonaangevend op het gebied van dansopleidingen en -examens. De leerlingen kregen cijfers voor danstechniek, muzikaliteit en uitvoering. De KinderDansAcademie behaalde zeer mooie resultaten bij de examens. Twee leerlingen kregen zelfs de speciale titel ‘honored’. De examens van de andere leerlingen kregen de beoordelingen ‘goed’, ‘uitstekend’ en ‘hoogste niveau’.

Zeer trots

Wethouder Wimar Jaeger: “Dat de KinderDansAcademie zeer talentvolle leerlingen heeft, was mij niet onbekend. De dansers behalen regelmatig de finale bij balletwedstrijden. Dat neemt niet weg dat ik zeer onder de indruk ben van de examenresultaten die ze bij deze internationale organisatie hebben behaald. Als Hilversum kunnen we hier zeer trots op zijn. Het was dan ook een hele eer om hen de diploma’s en Ballet Awards uit te reiken.”

De KinderDansAcademie bestaat veertien jaar en is sinds twaalf jaar in Hilversum gevestigd. Kinderen vanaf 1 jaar oud kunnen al deelnemen aan de speciale dreumeslessen. De oudste leerlingen van de KinderDansAcademie zijn 17 jaar. Naast de dansschool reguliere ballet- en danslessen heeft de dansschool een wedstrijdteam en de Elite Dance Company. De KinderDansAcademie heeft al meerdere kampioenen ballet, jazzdans en moderne dans afgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio