2.1 C
De Bilt

Kinderen KBS Bernardus brengen muzikale kerstgroet aan bewoners van de Torenhof

Blaricum – De kinderen van de KBS Bernardusschool hebben de bewoners van de Torenhof op een hartverwarmende manier een mooi kerstfeest toegewenst. Met kerstmutsen op zongen zij de bewoners toe vanaf het binnenterrein. De bewoners genoten volop van de zangkunsten van de kinderen. Ze openden de ramen om het nog beter te kunnen horen of kwamen kijken vanuit de hal.

KBS Bernardus

De kinderen uit groepen 5 t/m 8 van de KBS Bernardus, ongeveer 70 kinderen, hadden er die ochtend al enorm veel zin in. Ze waren er speciaal voor gekleed in hun mooiste kerstoutfit of droegen een leuke kersttrui en natuurlijk hadden ze een rode kerstmuts op. Bij de korte wandeling naar de Torenhof toe trokken ze al veel bekijks.

Emotioneel

Eenmaal aangekomen bij de Torenhof begon het optreden. De kinderen hebben meerdere kerstliedjes gezongen wat de bewoners echt geweldig vonden. Sommigen zongen mee. Anderen luisterden vooral. Er waren ook tranen van blijdschap en emotie. “Het was indrukwekkend dat sommige bewoners moesten huilen, ik ook bijna”, zei Maud uit groep 7.

Kerstkaarten

Alle kinderen hadden ook nog prachtige kerstkaarten gemaakt voor de bewoners. Ze vonden dit een mooi idee omdat ze hadden gehoord dat veel ouderen eenzaam zijn. De kinderen hopen dat hun zelfgemaakte kerstkaarten die eenzame mensen toch even blij maken. De grote stapel kaarten werd na afloop van het zingen overhandigd aan de mensen van de Torenhof.

Lichtpuntje

Het idee om te zingen kwam van de leerkrachten van de KBS Bernardus. Ze wilden dit eigenlijk vorig jaar al doen vertelt juf Geertrui: “Om een lichtpuntje te brengen in de donkere tijd mede door corona, maar door de maatregelen destijds kon het toch niet doorgaan. Nu gelukkig wel.”

Nieuwe traditie?

Ook volgens de leiding van de Torenhof was het een onvergetelijke ochtend. Er werd daarom gelijk gevraagd of de KBS Bernardus dit niet elk jaar zou willen komen doen. Wellicht is hier een mooie nieuwe kersttraditie ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio