10 C
De Bilt

Koopwoningen gratis energiebesparende producten in Blaricum en Laren

Blaricum/Laren – De gemeenten Blaricum en Laren bieden eigenaren van koopwoningen een waardebon aan ter waarde van € 70,- om het huis energiezuiniger te maken. Het besparen van energie is goed voor het klimaat én voor de portemonnee. In de webshop van Duurzaam Bouwloket staan alle producten. De actie loopt tot en met 31 maart 2021.

Koopwoningen eerste stap

De voucher wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de rijksoverheid. Deze regeling is bedoeld voor woningbezitters. Vanuit de Rijksoverheid komt er ook een nieuwe regeling beschikbaar die ook bedoeld is voor huurders. Dat is de ‘Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)’. De gemeenten hebben ook hiervoor een aanvraag ingediend. De eerste stap is om nu aan de slag te gaan met de koopwoningen.

Drie opties

De voucher kan ingewisseld worden via de website van het Duurzaam Bouwloket. Er zijn drie opties: het aanschaffen van nieuwe producten via de webshop, het aanvragen van een online advies op maat van Energiecorporatie Hut van Mie en het terugvragen van subsidie voor maatregelen die al zijn toegepast. Woningeigenaren die al energiebesparende maatregelen hebben laten toepassen, kunnen tot € 70,- subsidie terugvragen. Het gaat hierbij om maatregelen die na 1 januari 2020 zijn toegepast.

Kijk voor alle mogelijkheden voor woningbezitters uit Laren op de website: www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-laren en uit Blaricum op www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-blaricum. Op deze websites kan de vouchercode worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio