5.5 C
De Bilt

Gemeente Laren start energiebesparingsaanpak vooroorlogse woningen

Laren – Speciaal voor eigenaren van een woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1945 organiseert gemeente Laren een energiebesparingsaanpak. Deze woningen zijn bij de bouw zeer beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, door extra te isoleren en door het gebruik van een hybride warmtepomp. En wellicht om zelf energie op te wekken. Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit.

Samen met Duurzaam Bouwloket heeft gemeente Laren een handig stappenplan gemaakt. Hierin staat welke maatregelen woningeigenaren zouden kunnen nemen. Op 9 juni is er een online informatieavond waar dit wordt gepresenteerd. Ook kunnen geïnteresseerden op 7 en 13 juni in Laren een mobiele showroom bezoeken.

Online informatieavond

Bewoners zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de online informatieavond op donderdag 9 juni (19:30-20:30 uur). Zij kunnen zich via: www.duurzaambouwloket.nl/vooroorlogs-laren aanmelden voor deelname. Duurzaam Bouwloket legt uit hoe de woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel gemaakt kan worden met behulp van onder andere subsidies. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ook over de eigen (specifieke) situatie. Ook energie-coöperatie ‘Hut van Mie’ presenteert zich op deze informatieavond.

Energiecoöperatie Hut van Mie

Hut van Mie is een energie-coöperatie ván, vóór en dóór de bewoners van Laren en Blaricum. Met als doel samen met medebewoners stappen zetten en elkaar helpen met energiebesparing en het opwekken van energie. Dat doet Hut van Mie onder andere door de inzet van energiecoaches. Deze onafhankelijke vrijwilligers worden regionaal opgeleid en bijgeschoold. Op uw verzoek kunnen ze u, bij u thuis, ondersteunen bij het maken van keuzes op basis van uw wensen, uw mogelijkheden en prioriteiten. Meer weten of een gesprek aanvragen kan via www.hutvanmie.nl.

Mobiele Showroom energiezuinig wonen

Op dinsdag 7 en maandag 13 juni komt Duurzaam Bouwloket met hun Mobiele Showroom naar Laren. In deze showroom kunnen bewoners van dichtbij zien hoe duurzaamheidsmaatregelen- en producten eruit zien. Ook is er een onafhankelijk adviseur aanwezig om bewoners te adviseren over het verduurzamen van hun woning. De Showroom kan bezocht worden op Plein 1945 (aan de kant van Zevenend / Albert Heijn) tussen 11.00 en 16.00 uur.

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt gefinancierd. Op www.duurzaambouwloket.nl/laren is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen en lokale initiatieven en acties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio