16.9 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Burgemeester Laren sluit woning Mendes Da Costalaan na vondst hennepkwekerij

Laren – Op grond van overtreding van de Opiumwet sluit burgemeester Nanning Mol van Laren voor twee maanden een woning aan de Mendes Da Costalaan. “Na een melding van een buurtbewoner trof de politie afgelopen maandag een goed georganiseerde hennepkwekerij aan in deze woning. Dankzij de oplettende inwoner kon de politie adequaat optreden en zes aanhoudingen verrichten. Ik spreek mijn dank en waardering uit aan de melder en de politie. Het geeft aan hoe belangrijk het is om vermoedens van criminele activiteiten te melden bij de politie,” aldus burgemeester Nanning Mol.

Tweede sluiting woning Mendes Da Costalaan

De sluiting van de woning aan de Mendes Da Costalaan is de tweede sluiting dit jaar. In mei sloot de burgemeester na de vondst van een hennepkwekerij voor twee maanden een woning aan de Breeweg.

Sluitingen vanwege aanwezigheid van hennepplantages of drugs

Een burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet en het geldende drugsbeleid van de gemeente. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden. Doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen.

Blijf melden

Mocht u een vermoeden hebben van criminele activiteiten bij u in de omgeving? Dan kunt u dat bij de politie melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio