LHBTI-beleid blijft voor Hilversum van groot belang

Hilversum – Het college van B en W deed deze week verslag van de jaarlijkse tussenstand van het beleidsplan LHBTI 2019-2022. Hierin ligt de focus op sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI gemeenschap in Hilversum. In het jaarverslag staat welke activiteiten in 2020 zijn gerealiseerd en wat er dit jaar wordt opgepakt.

LHBTI-beleid stevig opgepakt

Van de 22 geplande activiteiten in het plan zijn er maar liefst 21 afgerond in de afgelopen twee jaar. Het actiepunt dat alsnog opgepakt wordt in 2021 is het actief benaderen van schoolbesturen over het aanbod van Stichting School en Veiligheid. Vorig jaar werd deze actie deels doorkruist door een andere belangrijke mijlpaal van deze stichting: het verschijnen van de eerste editie van de Hilversumse Paarse Vrijdagkrant op de Hilversumse middelbare scholen. Daarnaast werd aan 26 Hilversumse schoolklassen het lesprogramma Gelijk=Gelijk van Diversion gegeven.

Werkgroep Hilversum Inclusief

De werkgroep Hilversum Inclusief is vanaf dit jaar te volgen op sociale media. Op hun Instagram-account @Hilversuminclusief maken zij Hilversum nog kleurrijker. De door Hilversum Inclusief georganiseerde talkshow bij ‘Vonk’ werd via een livestream gedeeld. Daarnaast is ter plekke een podcast gemaakt met drie verschillende deelnemers, waaronder de Gooische Rainbow Award winnaar de Gender Sexuality Alliance (GSA) van het A. Roland Holst College. Hilversum Inclusief was bovendien actief betrokken bij de organisatie van activiteiten in de Rainbow Week.

Terugblik Rainbow Week 2020

Ondanks corona stond Hilversum een week lang in het teken van de regenboog. Tijdens de tweede editie van de Rainbow Week zijn veel activiteiten geweest die bijdragen aan de zichtbaarheid en sociale acceptatie van de LHBTI community. Zo werd onder meer het regenboogbankje in het centrum van Hilversum onthuld en werd de regenboogvlag op drie middelbare scholen gehesen.

Gooische Rainbow Award

Met als hoogtepunt de uitreiking van de allereerste Gooische Rainbow Award – voor het beste initiatief voor de LHBTI community – aan GSA A. Roland Holst College. De uitreiking en het live Rainbow Ball werden dit jaar voor het eerst ook via een livestream gedeeld. Zodat Hilversum en omgeving mee kon dansen vanuit de woonkamer.

Veel positieve reacties

Karin Walters (wethouder LHBTI): “Naar aanleiding van de Rainbow Week kregen we veel positieve reacties van LHBTI-ers uit Hilversum en omgeving. Zij worden erg blij van de ruime aandacht die het thema krijgt en voelen zich welkom in Hilversum. Daar blijven we de komende jaren aan werken want iedereen mag hier zichzelf zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio