10.7 C
De Bilt

Locatie blotevoetenpad kindergemeenteraad verplaatst

Een blotevoetenpad. Dat is het plan dat de Hilversumse kindergemeenteraad dit schooljaar uitvoert, samen met de gemeente Hilversum. Uit vier beschikbare locaties kozen de kinderen het veldje bij de Schans, tussen Aardjesberg en Lange Heul, als leukste plek. De omwonenden waren overwegend positief en de uitvoering stond in de startblokken. Toch lijkt het op het laatste moment niet te gaan lukken op deze plek en moet de kindergemeenteraad uitwijken naar een alternatieve locatie.

Blotevoetenpad op ander moment

Een blotevoetenpad valt onder ‘speelvoorzieningen’. Dat betekent dat het beheerd en onderhouden wordt als speelvoorziening door de gemeente. Het betekent ook dat het aan de eisen van een speelvoorziening moet voldoen. Op het door de kindergemeenteraad gekozen veldje mag een speelvoorziening worden aangelegd. Er worden dan wel andere eisen aan onder andere de bodem gesteld dan nu het geval is.

De grond waar het blotevoetenpad zou komen, lijkt niet aan die eisen te voldoen. Nader onderzoek blijkt nodig en dat valt buiten het budget èn buiten de doorlooptijd van deze kindergemeenteraad. De gemeente kijkt of het blotevoetenpad op een later moment alsnog een optie is voor het veldje.

Doorlooptijd

Projecten van de kindergemeenteraad hebben een veel kortere doorlooptijd dan reguliere trajecten van de gemeente. Iedere kindergemeenteraad heeft één schooljaar zitting. Binnen die periode kiezen de kinderen een plan en voeren dit uit, met hulp van de gemeente en binnen het beschikbare budget. Daarbij gelden gewoon alle regels rond het project.

Voor een nieuwe speelvoorziening hoort een bodemonderzoek er standaard bij. Dit onderzoek liep gelijk op met de voorbereidingen voor het pad. De aanleg stond al in de startblokken en de verwachting was dat dit gewoon door kon gaan. Dat loopt nu anders. Graag had de kindergemeenteraad het veldje opgeleukt met hun initiatief. Nu staan de pijlen gericht op de tweede keuze van de kinderen. Of dit gaat lukken weten we na de zomervakantie. Als alles goed gaat dan komt de oud-kindergemeenteraad na de zomer nog een keer samen om hun pad te onthullen.

Kindergemeenteraad

Twintig kinderen uit groep 8 van in totaal elf basisscholen vertegenwoordigen dit schooljaar de Hilversumse kinderen in de kindergemeenteraad. Komend schooljaar doen zestien kinderen van acht basisscholen mee. Een kindergemeenteraad heeft één schooljaar zitting, daarna start weer een nieuwe lichting kinderen. Iedere kindergemeenteraad kiest een eigen plan om uit te voeren. Dat plan wordt met hulp van de gemeente uitgevoerd en moet binnen het vastgestelde budget van 8000 Euro vallen. Meer informatie over de kindergemeenteraad: hilversum.nl/kinderpolitiek .

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio