Louise (18) uit Laren creëert een portaal naar de gemiste kermis

Laren – Louise Babel heeft een kunstwerk voor het elektriciteitshuisje op ´Plein 1945´ gemaakt, onder begeleiding van grafisch kunstenaar Lars Bogaers. Samen met wethouder Ton Stam bracht zij deze week de sticker aan. Dit is het vierde elektriciteitshuisje in Laren dat gestickerd wordt met een kunstwerk van een lokale kunstenaar.

De kermis van Louise Babel

Deze keer heeft initiatiefnemer Monique IJsselstijn contact gezocht met jongerencentrum Dynamic Arts voor een jong talent. Hieruit is Louise Babel naar voren gekomen. Als inspiratie is gebruik gemaakt van de kermis die ieder jaar in Laren wordt georganiseerd. Door middel van potlood en digitale creatieve middelen heeft Louise een weergave gecreëerd van de kermis van 2020. Ondanks de pandemie is er dus alsnog een aandenken aan het jaarlijks evenement.

Jong en creatief

Louise: “Elk jaar kijken ik en mijn vrienden uit naar de kermis. Ik ben blij dat ondanks alles ik alsnog iets van een kermis ervaring heb kunnen creëren op het kermisterrein.” Wethouder Ton Stam: ¨Jong creatief talent wil ik graag aanmoedigen en een zichtbare plek geven. Louise heeft een traditioneel Larens beeld verwerkt in een prachtig hedendaags kunstwerk, met oog voor kleuren en detail. En natuurlijk ben ik blij met de steun van het Kermiscomité hierbij.¨

Dynamic Arts

Met behulp van organisaties zoals Dynamic Arts en Versa Welzijn worden projecten zoals deze opgezet om een connectie tussen Laren en de visie van de jeugd te maken. De sticker is gezien door het Larense Kermis comité, die het ontwerp en idee zo leuk vonden dat ze de sticker hebben gesponsord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio