15 C
De Bilt

Made by Holland in tuin van Paleis Soestdijk

Baarn – Als start voor de samenwerking tussen het paleis en IVN Natuureducatie, ontdekken kinderen tijdens de zomeropenstelling van het park hoe de Made by Holland thema’s: water, gezondheid, voeding en energie op het landgoed terugkomen. Met behulp van een IVN rugzak gevuld met opdrachtenkaart, visnet en loep trekken zij er op uit op het landgoed en maken kennis met de natuur.

Made by Holland

Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk Made by Holland: “Wij zijn zeer blij met deze samenwerking. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Deze missie past perfect op het grote landgoed van Paleis Soestdijk en sluit aan op de educatieve ambities van het Made by Holland plan. Wij kijken dan ook uit naar een langdurige samenwerking op het gebied van natuureducatie”.

Beleving en informatie

De beleving van het landgoed en informatie over flora en fauna is een belangrijk onderdeel van de plannen van Paleis Soestdijk I Made by Holland. In de toekomst wordt het Sportpaviljoen een informatiecentrum met uitleg over de geschiedenis, de aanleg en de flora en fauna van het park en het bos. Het park en het bos worden in de toekomst zorgvuldig gerestaureerd op basis van de ontwerpen van de tuinarchitecten Zocher. Daarnaast wordt op dit moment een beheerplan voor het landgoed geschreven voor toekomstig onderhoud en borging van de verschillende natuurwaarden.

Sportpaviljoen en Speelhuis

Het Sportpaviljoen en het Speelhuis zijn onderdeel van het Sportpark. Het Sportpaviljoen, tennisbanen en zwembad waren een cadeau ter gelegenheid van het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard in 1937. Het nabijgelegen Speelhuis is twee jaar later gebouwd als cadeau ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Beatrix.

Mooie samenwerking Soestdijk en IVN Natuureducatie

Petra Schut, Regiodirecteur IVN Natuureducatie: “ We zijn erg verheugd over de nieuwe samenwerking met Paleis Soestdijk, een natuurgebied van bijzondere betekenis waar onder andere beschermde diersoorten zoals de ringslang, boommarter en ransuil leven. IVN Natuureducatie en Paleis Soestdijk kunnen elkaar mooi versterkenmet Made by Holland: via de organisatie van verschillende activiteiten willen we omwonenden, bezoekers en andere geïnteresseerden de gelegenheid geven de omgeving van Paleis Soestdijk te leren kennen en zo de prachtige natuur te kunnen behouden”.

Zomeropenstelling Park

De openstelling van het park geldt voor alle woensdagen en vrijdagen in de maanden juli en augustus. Toegang tot het park is uitsluitend mogelijk met een online gereserveerd tijdslot ticket. Ticketprijs is 5 euro p.p. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Kinderen ontvangen bij entree een IVN rugzak met opdrachtenkaart. De opdrachten variëren van bodem- en waterdiertjes onderzoeken tot het maken van een natuurschilderij. En naturulijk alles wat Made by Holland laat zien.

Wandeling met schaapskudde

Een kudde heideschapen begraast sinds kort het landgoed in het bos om de variëteit in de plantensoorten te bevorderen. Het past in de ambitie om van Paleis Soestdijk het eerste energie- neutrale paleis en een circulair landgoed te maken. In de maand augustus is het mogelijk om onder begeleiding van de schaapherder een wandeling te maken met de schaapskudde. Iedere woensdag en vrijdag. Ticketprijs: 10 euro p.p. Kinderen t/m 4 jaar: 5 euro. Dit is inclusief een parkbezoek. Tijdslot tickets zijn uitsluitend via de website van Paleis Soestdijk te bestellen .

Bloemen plukken bij de Kwekerij

Eeuwenlang heeft Landgoed Paleis Soestdijk zijn eigen voedsel en bloemen geproduceerd. De vrijwilligers van de kwekerij van onze partner Trees for Peace zijn ook verbonden aan IVN Natuureducatie. De vrijwilligers geven informatie over de rijke historie en uitleg over de fruitbomen en biologische bloemen. Ook is het mogelijk om zelf bloemen te plukken. Deze activiteit geldt zolang de voorraad strekt. De kwekerij is open: iedere vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. De toegang is gratis. Het is niet nodig uw bezoek te reserveren. De kwekerij is gelegen aan de overzijde van het paleis, bij het Toeristisch Overstappunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio