5.2 C
De Bilt

Meedenken over nieuwe bomenbeleid door inwoners van de gemeente Huizen

Gemeentelijke bomen én particuliere bomen geven onze gemeente een groene uitstraling. Bomen dragen bij aan een gezonde leefomgeving. Gemeente Huizen wil het beste uit haar bomen halen en overlast voorkomen. Momenteel wordt gewerkt aan nieuw beleid met daarin aandacht voor beheer, bescherming en nieuwe aanplant van bomen. Ook de regels van de kapvergunning worden herzien. Inwoners kunnen meedenken door hun mening, behoeften en suggesties te delen via een online vragenlijst. De vragenlijst is te vinden op www.huizen.nl/bomenbeleid en kan tot en met 11 december worden ingevuld.

Bomenbeleid raakt iedereen

Inwoners wordt gevraagd om mee te denken, omdat het bomenbeleid hen allemaal raakt. Zij kunnen eens kijken naar de bomen in hun buurt. Hoe staan ze erbij? Hoe zou de straat eruit zien zonder bomen? Bovendien kan het nieuwe beleid leiden tot nieuwe regels voor particuliere bomen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een kwartier.

Resultaten

In januari wordt een samenvatting van de resultaten gepubliceerd. In het voorjaar van 2023 zal het bomenbeleid van de gemeente Huizen in concept klaar zijn en ter inzage komen te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio