23.8 C
De Bilt

Meedoen aan omgevingsvisie 2040

Hilversum Het is prettig wonen, werken en leven in Hilversum. En dat merken we. Steeds meer mensen en bedrijven zoeken een plek in onze groene en aantrekkelijke stad. Maar dat roept ook allerlei vragen op voor de toekomst. Hoe willen we dat buurten en wijken, de bedrijventerreinen, het groen en het centrum er straks uit zien? Hoe blijft Hilversum leefbaar en bereikbaar, waar is er nog ruimte voor nieuwe woningen en moeten we meer ruimte vrijmaken om te sporten?

Antwoorden op deze en nog vele andere vragen beschrijven we in de Omgevingsvisie voor Hilversum. Dit helpt de gemeente om in de toekomst te beoordelen of nieuwe ontwikkelingen bij de stad en samenleving passen.

Participatie voor de Omgevingsvisie 2040 weer van start

Vandaag ging op het Marktplein het vervolg van de participatie over de Omgevingsvisie 2040 weer van start. In 2019 startte de gemeente al met bijeenkomsten voor inwoners. Door de COVID-pandemie heeft het project een tijd stil gelegen. Vrijwilligers, ambtenaren en wethouder Floris Voorink vroegen vandaag bezoekers van de markt naar hun toekomstbeelden. Dit leverde mooie gesprekken op. Hiermee is de participatie voor de Omgevingsvisie 2040 officieel van start. 

Iedereen kan meedoen

Wethouder Voorink: “Iedere Hilversummer kan de komende maanden meedoen. Buurtbewoners, ondernemers, jongeren, verenigingen, initiatiefnemers, adviesraden, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en het stadsbestuur: ieder heeft een rol en de kans om bij te dragen. We zijn heel nieuwsgierig naar wat zij willen voor de stad. Ik roep iedereen dan ook op om zijn mening met ons te delen!”

Een extern onafhankelijk bureau organiseert de participatie. Vanaf volgende week starten voor iedere wijk sessies. Ook worden er vier themasessies georganiseerd waar inhoudelijk over bepaalde onderwerpen kan worden gesproken. Opgeven kan via www.hilversum2040.nl

Hier komen ook enquêtes en polls, zodat zoveel mogelijk Hilversummers hun mening kunnen delen. Na de zomer wordt de participatie verder vervolgd.

Opbrengst participatie Omgevingsvisie

De opbrengst van de participatie wordt in één of meer toekomstbeelden samengebracht. Begin 2022 worden deze door het college voorgelegd aan de gemeenteraad. Vanuit dit gezamenlijke toekomstbeeld wordt vervolgens een Omgevingsvisie geschreven die voorjaar 2023 in de gemeenteraad besproken moet worden. 

Meer informatie op: www.hilversum2040.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio