10.8 C
De Bilt

Meet & Greet woongebied Ruijtershof, Zuidpolder – Eemnes

Met een feestelijk glas bubbels toostten wethouder Mirjam Havinga en Erik Vos, directeur Heijmans, samen met bewoners op hun nieuwe thuis in Ruijtershof. Tijdens een zonovergoten Meet & Greet op 18 mei jl. konden de toekomstige bewoners van dit nieuwe woongebied vast kennismaken met hun buren.

Welkom!

Wethouder Mirjam Havinga-de Jong zei tijdens haar welkomstwoord: ‘Zelf ben ik een geboren en getogen Eemnesser en ook voor ongeveer de helft van u is Eemnes niet nieuw. U verhuist binnen Eemnes. Voor de anderen geldt dit niet. Ik hoop dat u zich – net als ik – ontzettend thuis gaat voelen in ons mooie dorp!’

‘Leuk om elkaar zo te ontmoeten. Wij hebben al een afspraak gemaakt met de overburen om elkaars huis te bekijken en met onze naaste buren over een gezamenlijke schutting’, lacht een van de bewoners.

Ruijtershof

 ‘In totaal hadden er 280 mensen zich ingeschreven voor de 24 woningen in Ruijtershof en u behoort tot de gelukkigen die zijn ingeloot. Vorig jaar mei zijn wij gestart met de bouw en na het leggen van o.a. 200.000 gevelstenen, 32.000 dakpannen en 243 zonnepanelen zijn nagenoeg alle woningen opgeleverd. De verschillende woningtypes en rijkheid in details zorgen voor kwaliteit. De woningen en de openbare ruimte in Ruijtershof zijn van duurzame materialen gemaakt die mooi verouderen’, vertelt Erik Vos, directeur Heijmans. ‘Wij wensen u veel woonplezier.’

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen ruim 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd.

Authentieke architectuur

De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen worden overal in het nieuwe woongebied doorgetrokken. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven.

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio