14.2 C
De Bilt

Eerste ‘Monumentje voor Verdraagzaamheid’ voor Ingrid Peters uit Laren

Het allereerste ‘Monumentje voor Verdraagzaamheid’ wordt toegekend aan Ingrid Peters, directeur van het Papageno Huis Laren, die zich de afgelopen jaren niet alleen met succes heeft ingezet voor de acceptatie van en het begrip voor autistische jongeren, maar zich tevens heeft ingespannen om de verdraagzaamheid in Laren in kaart te brengen en te bevorderen.

Papageno Huis Founder Aaltje van Zweden zal een laudatio houden. Daarna wordt dit eerste bronzen ‘monumentje’ uitgereikt door burgemeester Nanning Mol gevolgd door de VIP borrel van kunstenaar Herold van den Berg – stand 7
van DilArt.

Monumentje voor Verdraagzaamheid

Het doel van het toekennen van een ‘Monumentje voor Verdraagzaamheid’ is enerzijds het ondersteunen en erkennen van de activiteiten van een persoon en anderzijds de aandacht te vestigen op het belang van verdraagzaamheid en de mogelijkheden om verdraagzaamheid te bevorderen.

Het Monument voor Verdraagzaamheid is op 16 november 2022 (de door Unesco uitgeroepen International Day for Tolerance) opgericht in Laren om de aandacht te vestigen op het grote belang van verdraagzaamheid. Het doel is het in harmonie samenleven van op allerlei punten verschillende groepen mensen. Die verschillen betreffen onder anderen ras, seksuele geaardheid, etnische achtergrond of levensovertuiging.

Verdraagzaamheid is een mensenrecht

Verdraagzaamheid is een noodzakelijke voorwaarde voor de bescherming en handhaving van de fundamentele rechten van de mens. Het Monument voor Verdraagzaamheid van kunstenaar Herold van den Berg, geïnitieerd door Ineke Hilhorst en Timo Smit, staat in Laren, maar bij het uitreiken van het ‘Monumentje voor Verdraagzaamheid’ wordt jaarlijks landelijk gekeken naar wie het meest in aanmerking komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio