20.7 C
De Bilt

Museum Weesp zet een stap in het heden

Weesp – Dat Weesp van oudsher een maakstad is, was u vast al bekend. Om maar een paar voorbeelden te noemen: de Weesper jenever, het Weesper bier, de van Houten Chocolade, maar natuurlijk ook het eerste Hollandse Porselein, het Weesper Porselein. Maar ook nu is Weesp nog altijd een maakstad. 

Dé reden dat Museum Weesp en Het Domijn een samenwerking zijn aangegaan.

In deze Expo-serie toont Museum Weesp ieder half jaar werk van een andere maker van het creatieve werklandgoed Het Domijn in Weesp.

Sound & Shadows. Foto: museum Weesp

Museum Weesp

Tijdens de officiële opening van de expo-reeks Made in Weesp sprak Jan van der Does (lid van het dagelijks bestuur met in zijn portefeuille Kunst, Cultuur, Monumenten en Erfgoed) de mooie woorden, hier komen twee parels van Weesp samen. Een bijzondere samenwerking die een zeer vernieuwende expositie tot stand bracht.

Sound & Shadows. Foto: museum Weesp

Het prachtige stadhuis van Weesp, leent zich uitstekend voor wat er in het verleden gemaakt is in Weesp, maar zeker ook voor wat er nu gemaakt wordt.

Sound & Shadows. Foto: museum Weesp

De eerste expositie in deze exporeeks is ontwikkeld door Museum Weesp in samenwerking met de internationale kunstenaars Claudine Arendt en Sven Gastauer. Zij raakten geïnspireerd door de bewegingen onderwater en maakten vervolgens uniek serviesgoed van porselein, gevormd door echo’s van plankton.

Sound and Shadows is te zien in Museum Weesp van zaterdag 15 oktober 2022 t/m donderdag 30 maart 2023

Sound & Shadows. Foto: museum Weesp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio