6.4 C
De Bilt

Natuurlijke vijver Brink in Laren iets kleiner en minder diep

De natuurlijke vijver op de Brink in Laren wordt iets kleiner dan eerder werd gepresenteerd. De afstand tot de bomen eromheen wordt 5 tot 6 meter in plaats van 4 meter. En de waterspiegel komt 1,5 in plaats van 2 meter lager dan het pad dat eromheen loopt. Daarmee houdt de vijver een ruime bergingscapaciteit van 1.800 m3.

Aanpassingen vijver op de Brink

De aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van reacties die het team van Laren Regenklaar ontving op het voorstel voor de natuurlijke vijver. Uit die reacties bleek ook dat de meeste Laarders een voorkeur hebben voor de belevenisvijver met een extra pad langs het water. De kleinere versie van de natuurlijke vijver met pad langs het water is nu verwerkt in een raadsvoorstel waar de gemeenteraad van Laren op 26 april over besluit.

Laren Regenklaar

Als de gemeenteraad akkoord is, dan gaat het team van Laren Regenklaar als volgende stap aan de slag met de verdere uitwerking van het ontwerp voor de belevenisvijver. Dat gebeurt in overleg met interne en externe betrokkenen. Daarbij gaat het om planten in en om de vijver, maar ook om bankjes, prullenbakken, een fontein en bijvoorbeeld een trap. Het team gebruikt de ontvangen reacties daarbij als leidraad. Daaruit bleek ook dat de gemeente kan rekenen op hulp van vrijwilligers bij het onderhoud van de natuurlijke vijver.

De nieuwe afbeeldingen van de vijver zijn ook terug te vinden op www.larenregenklaar.nl/brink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio