8.5 C
De Bilt

Nieuwjaarsconcert Hilversum 2021: live in de huiskamer

Hilversum – Traditiegetrouw wordt het nieuwjaarsconcert van de gemeente Hilversum in de Vituskerk gehouden, volgepakt met inwoners, jong en oud. Ook 2021 begint anders. Op 12 januari vindt het concert plaats in het Muziekcentrum van de Omroep, de thuisbasis van het Radio Filharmonisch Orkest. Vanuit het MCO wordt het hele concert via livestream uitgezonden én is het te volgen op televisie.

Thema: ‘En nu?’

Burgemeester Pieter Broertjes is blij dat het concert doorgaat: “Het is fijn dat we een manier hebben gevonden om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden en hoopvol te beginnen. Het thema van het concert is ‘En nu?’ Verwijzend naar de positieve draad die we hopelijk snel met elkaar op kunnen pakken. Het Radio Filharmonisch Orkest is een samenwerking aangegaan met de jonge componist Karmit Fadael. Zij componeerde speciaal voor dit nieuwjaarsconcert een nieuw stuk ‘Parting’. De compositie beleeft zijn wereldpremière bij ons, dat is toch prachtig?”

Fadael en Charlotte Spruit bij Nieuwjaarsconcert

Naast Fadael is ook de 20-jarige violiste Charlotte Spruit als soliste te zien en te horen. Ook de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester ontbreekt niet, de gemeentespeld wordt uitgereikt en er zijn bijdrages van de leerlingen van groep 8 van de Lorentzschool en de Paulusschool. De presentatie van de avond is in handen van Nanette Bakker.

Live uitgezonden

Het concert wordt live uitgezonden. Op dinsdag 12 januari 2021 van 19.30 tot 21.00 uur wordt het programma aangeboden via livestream op www.hilversum.nl/nieuwjaarsconcert. Het programma is ook op televisie te volgen bij Ziggo op kanaal 36 en via KPN op kanaal 1379.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio