13.9 C
De Bilt

Nieuwe noodverordening staat filmweekend Sinterklaas toe

Vanwege het afschalen van een aantal coronamaatregelen, zoals de sluiting van bioscopen en de nieuwe noodverordening die daaraan ten grondslag ligt, kan het Sinterklaas filmweekend in bioscoop Vue en het Filmtheater Hilversum aankomend weekend doorgaan.

Het filmweekend is een onderdeel van de ‘roadshow Sinterklaas’, die in Hilversum dient als vervanging van de jaarlijkse sinterklaasintocht. Zowel bioscoop Vue als het Filmtheater gaan de nieuwste sinterklaasfilms afspelen. Op zaterdag 21 november is in Vue De Grote Sinterklaasfilm, De Club van Sinterklaas en Het Grote Pietenfeest te zien. Ook zal de goedheiligman een bezoek brengen aan de zaal. Op zondag 22 november is De Grote Sinterklaasfilm te zien in het Filmtheater. Ook daar worden bezoekers verrast en blij gemaakt met een bezoek van de sint en zijn pieten.

Kaartjes zijn te koop via de websites van de bioscopen. Om kinderen zoveel mogelijk de kans te geven van het filmweekend te genieten, doen zij de oproep om met zo weinig mogelijk volwassenen te komen.

Activiteiten op filmweekend

Naast het filmweekend is er ook een aantal andere activiteiten gepland in Hilversum om uiting te geven aan het sinterklaasfeest. De begane grond van Museum Hilversum op de Kerkbrink is omgetoverd tot slaapkamer van Sinterklaas en een expositie. Dit is te zien tot en met 6 december. Kinderen kunnen hier hun brieven, tekeningen of andere knutsels voor de goedheiligman in de brievenbus achterlaten. De slaapkamer is vanaf de Kerkbrink te bewonderen. Op 25 november speelt de stadsbeiaardier sinterklaasliedjes. Ook gaat de stadsdichter een gedicht voordragen die via verschillende kanalen wordt gedeeld.

Noodverordening

De noodverordening is leidend in welke activiteiten wel en welke activiteiten er niet kunnen plaatsvinden. Het programma kan dus te allen tijde worden aangepast, wanneer een (nieuwe) noodverordening dit vraagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio