Onkruidbeheersing door middel van heet water

Laren – Maandag 12 juli startte in Laren de pilot van SIGHT Landscaping om onkruid te beheersen met heet water. In de afgelopen jaren zijn verschillende bestrijdingsmethoden toegepast, zoals branden en borstelen. Het hete water verhit de celstructuur van de planten, zodat deze uiteindelijk kapot gaan. Er wordt restwarmte ingezet om het water aan de kook te brengen, dit wordt dan opgeslagen in grote tanks.

Onkruid aan de kook

Het aan de kook brengen van grote hoeveelheden water gebeurt dus Co2 neutraal, in plaats van het water af te koelen en terug te storten, wordt het nu gebruikt als warmtebron. Het water van 100 graden wordt in geïsoleerde tankwagens van 20.000 tot 25.000 liter naar het werkgebied getransporteerd.

Uitrijden met geïsoleerde slangen

Het uitrijden van het water gebeurt vanuit de tank met geïsoleerde slangen welke op de tank zijn aangesloten. Medewerkers monitoren waar het water terecht komt en waar het juist niet terecht moet komen. Op deze manier dragen we er zorg voor dat er enkel onkruiden gekookt worden. Het voordeel van het werken op deze manier is dat je heel veel heet water beschikbaar hebt, wat nodig is om door te dringen tot het wortelgestel om de plant te laten afsterven.

Maandag is gestart in het centrum van Laren, woensdag in Eemnes en donderdag in Blaricum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio