Opknapbeurt voor rijbanen Van Riebeeckweg

Hilversum – Vanaf maandag 11 juni krijgt de Van Riebeeckweg tussen de Oosterengweg en de ingang van ziekenhuis Tergooi een opknapbeurt. De weg wordt inclusief de kruising met de Van Linschotenlaan. aangepakt. Beide rijbanen van dit deel van de Van Riebeeckweg zijn versleten en aan vervanging toe. De werkzaamheden duren circa vijf weken.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

In die periode liften Vitens en Liander in dit wegvak mee. Er wordt niet gewerkt aan de voetpaden. Deze blijven dan ook gewoon beschikbaar. De werkzaamheden hebben een directe relatie met de planning van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ’t Gooi (HOV). Als dat project wordt uitgevoerd, moet de renovatie van genoemd deel van de Van Riebeeckweg gereed zijn.

Werkzaamheden in overleg met Tergooi ziekenhuis

De planning van de werkzaamheden aan de Van Riebeeckweg is in goed overleg met Tergooi ziekenhuis tot stand gekomen. Het vervangen van asfalt is over het algemeen een relatief eenvoudige klus. Toch hebben de werkzaamheden de nodige impact op de directe omgeving. Daarom worden de volgende maatregelen getroffen.

Parkeren Van Riebeeckweg

Gedurende het werk is parkeren op de Van Riebeeckweg niet mogelijk vanaf de verkeersdrempel ter hoogte van de Compagnieweg tot de kruising met de Van Linschotenlaan.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis is voor gemotoriseerd verkeer toegankelijk vanaf de Soestdijkerstraatweg. Daarvoor wordt een omleiding geplaatst. Maar ook de bewegwijzering op de ANWB-borden wordt aangepast. De bestaande route naar het ziekenhuis wordt daarvoor afgeplakt en met de gebruikelijke geel/zwarte omleidingsaanduiding wordt de route naar de entree aan de Soestdijkerstraatweg aangegeven.

Omleiding niet voor voetgangers

(Brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige toegang vanaf de Van Riebeeckweg. Daarvoor wordt een omleiding door de Jacob van Heemskerckstraat gefaciliteerd. Voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de trottoirs van de Van Riebeeckweg.

Rijrichtingen

De Jacob van Heemskerckstraat wordt tussen Oosterengweg en Van Linschotenlaan in twee richtingen opengesteld. De beide zijden van de Van Linschotenlaan lopen dood op de kruising met de Van Riebeeckweg. Door de eenrichtingsaanduiding gedurende de werkzaamheden af te plakken, is  tweerichtingsverkeer toegestaan.

Bereikbaarheid Riebeeckkwartier

Bestemmingsverkeer voor het gedeelte van het Riebeeckkwartier rondom de Riebeeckvijver wordt door de omleidingsroute naar de Oude Amersfoortseweg geleid.

Bussen van Connexxion

De bussen van Connexxion rijden gedurende de werkzaamheden een andere route.
De dichtstbijzijnde halte voor het ziekenhuis is die voor Gooierserf aan de Van Riebeeckweg nabij de Willem Bontekoestraat. Een tweede mogelijkheid voor busreizigers is de bus op de Soestdijkerstraatweg, van Baarn naar Centraal Station (vice versa) met een halte nabij de Surinamelaan.

Hinder

De werkzaamheden gaan onvermijdelijk gepaard met hinder voor omwonenden en bezoekers/gebruikers van het ziekenhuis. De gemeente vraagt hiervoor om begrip en medewerking.

Informatie

Op www.hilversum.nl/riebeeck is buiten de hierboven beschreven informatie een omleidingstekening te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img