22.7 C
De Bilt

Parkeerterrein naast Singer: meedenkkracht gevraagd!

Laren – Het parkeerterrein naast Singer (Hein Keverweg) staat regelmatig vol met geparkeerde auto´s. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een combinatie van bezoekers van Singer en mensen die in het centrum werken, winkelen of wonen. Op drukke momenten is hier onvoldoende parkeerruimte. De gemeente Laren zoekt hiervoor naar een oplossing die snel in te voeren is en roept inwoners en ondernemers op om hierover mee te denken.

Themabijeenkomst

De speciale themabijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 januari 2023. De avond begint om 19:30 uur in het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. Omwonenden en ondernemers uit het gebied ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodigingsbrief. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uit Laren die geen brief ontvangen zijn uiteraard ook van harte welkom om mee te denken.

Inhoud themabijeenkomst

De gemeente zoekt graag samen naar een passende (tijdelijke) oplossing voor het parkeerprobleem waar Singer en omwonenden aandacht voor vragen. De bijeenkomst start met een presentatie van de gemeente waarna bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden actief kunnen meedenken. Goed om te weten: het gaat om oplossingen voor de korte termijn, dus maatregelen die al snel te realiseren zijn.

Lange termijn: verkeersvisie

Ook op andere parkeerplekken in het centrum van Laren is het regelmatig druk. Daar is niet één oplossing voor mogelijk, maar een optelsom van kleine en grotere maatregelen. In de loop van 2023 start de gemeente Laren met het opstellen van een verkeersvisie met oplossingen voor de lange termijn. Als het zover is vragen we de Laarders opnieuw om daarover mee te denken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.laren.nl/parkeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio