22.5 C
De Bilt

Plein Willemserf in Eemnes wordt vergroend

Het plein Willemserf in Eemnes is een fijne woonplek maar bestaat op dit moment uit veel stenen. Dat kan beter én vooral groener. Dat dachten de bewoners ook. Daarom trokken zij een geruime tijd geleden bij de gemeente aan de bel. Na een geslaagd participatietraject waarin bewoners konden mee-ontwerpen gaat vanaf deze week de eerste schop in de grond! Wethouder René ten Have (Openbare Ruimte) trapte vandaag de werkzaamheden af door de eerste stenen weg te halen.

Wethouder René ten Have: “Net als de bewoners vond ook de gemeente Eemnes dat het plein aan Willemserf een opknapbeurt en vergroeningsslag kan gebruiken. Ik ben blij met alle waardevolle reacties die wij tijdens een inloopmoment hebben opgehaald. Samen met de bewoners is een ontwerp- en uitvoeringsplan opgesteld. Het traject loopt al een langere tijd, maar nú is het moment van uitvoering daar!”

Wat gaat er gebeuren op het plein?

De oude bestrating gaat eruit. Een aantal bomen die niet meer goed en gezond zijn, wordt vervangen door nieuwe (andere) soorten. De hagen vervangen we door struiken die het hele jaar door groen zijn. Het plein wordt hierdoor een fijne ontmoetingsplek voor jong en oud.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden eind mei klaar. De grote bomen volgen in het najaar van 2024, omdat dit een beter moment is om bomen te planten.

Beter voor het klimaat

Steeds vaker is het in ons land enorm nat, heet of droog. Het vergroenen van het plein draagt bij aan het tegengaan van hitte en het beter opnemen van regenwater in de bodem. Daarnaast zorgt een groene omgeving voor verkoeling tijdens warme dagen en een fijne plek voor vlinders, bijen en vogels. Bovendien is het voor omwonenden plezierig wonen in een groene omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio