Praktisch Verkeersexamen officieel gestart

LarenVanochtend gaf burgemeester Nanning Mol het officiële startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Aan dit examen doen de groepen 7 en 8 van vier Larense basisscholen mee. In totaal gaat het om 252 leerlingen. De start vond zoals ieder jaar plaats tegenover basisschool De Binckhorst – St. Jan aan de Eemnesserweg 17 in Laren. Het verkeersexamen wordt verzorgd door Veilig Verkeer Laren in samenwerking met politie en de gemeente.

Praktisch verkeersexamen noodzaak

Burgemeester Nanning Mol: “Laren is een druk dorp met veel verkeer. Daarom is het belangrijk dat we goed op elkaar letten en allemaal de verkeersregels goed kennen! Echte verkeerservaring doe je op in de praktijk, zoals het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Tijdens het examen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Een belangrijk moment dus! Ik heb vertrouwen in alle jonge deelnemers en wens hen ontzettend veel succes en plezier!”

Kinderen kwetsbaar in verkeer

Jaarlijks raken er ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met
kinderen in de groep 0 tot 15-jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval,
een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel
jonge verkeersslachtoffers. VVN werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het verkeersexamen.

Routedoor Laren

De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet over Laren en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Ook op 14 april nemen kinderen deel aan een praktisch examen, waarvoor burgemeester Mol het startsein zal geven. Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio