14.1 C
De Bilt

Reconstructie Zuidersingel en aanleg HOV-haltes stap dichterbij in Eemnes

Binnen enkele weken start de aanbesteding voor de verbreding van de afrit A27 met de reconstructie van de Zuidersingel en de aanleg van de HOV-haltes in Eemnes. Daarmee komt de uitvoering van het project ‘Beter Bereikbaar Eemnes’ weer een stap dichterbij. Op 27 oktober organiseert de gemeente een bijeenkomst om inwoners bij te praten over de stand van zaken en het ontwerp.

Zuidersingel

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de werkzaamheden aan de Zuidersingel. Projectwethouder Theo Reijn: “Na het startschot dat in juni door minister Harbers werd gegeven, leek het misschien even stil. Maar niets is minder waar: achter de schermen is veel werk verzet. Zo zijn veel vergunningen aangevraagd, is een aanvullend bodemonderzoek uitgevoerd en zijn de gevolgen voor ondergrondse kabels en leidingen in beeld gebracht. Alle informatie is opgenomen in een bestek dat dus binnenkort naar de aannemers wordt gestuurd, zodat zij een offerte kunnen maken.”

Begin 2023 wordt de aannemer geselecteerd die het werk mag gaan uitvoeren. Naar verwachting gaat de eerste schop vervolgens in het voorjaar de grond in.

Informatieavond

Op donderdag 27 oktober a.s. organiseert de gemeente een informatieavond in het Huis van Eemnes, van 19.30 – 21.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aan de hand van een presentatie op de hoogte stellen van de stand van zaken, planning en het ontwerp. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en de ontwerptekeningen te bekijken.

Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Groenstrook Roodzwenk

Voorafgaand aan de infrastructurele werkzaamheden aan de Zuidersingel wordt de groenstrook tussen de Zuidersingel en de Roodzwenk/Vierkante Bosje opnieuw ingericht. Deze ligt tegenover de toe- en afrit. In overleg met de aanwonenden is een ontwerp voor de groenstrook gemaakt, waar ook een speelelement in water deel van uit maakt. Het werk aan de groenstrook start naar verwachting nog dit jaar en moet in het voorjaar van 2023 gereed zijn.

Beter Bereikbaar Eemnes

Het gehele project, dat wordt uitgevoerd onder de noemer ‘Beter Bereikbaar Eemnes’, is hard nodig. De toegenomen drukte op de afrit A27 is niet alleen in Eemnes, maar tot in de wijde omtrek merkbaar. Wethouder Reijn: “De nieuwe en vooral bredere afslag van de A27 moet er voor zorgen dat minder verkeer kiest voor de afrit Baarn/ Eemnes. Dit zal tot een vlottere verkeersafwikkeling leiden en minder verkeer op de Wakkerendijk en Laarderweg. Voor de langere termijn is ook nog een tweede ontsluiting nodig, via de Zuidpolder. De gemeente Eemnes zet niet alleen in op een betere bereikbaarheid met de auto, maar ook op een comfortabel en stipt OV-netwerk waar reizigers op kunnen bouwen, ook in de spits. Met de komst van de

HOV-bus in Eemnes komt er een vlotte OV-verbinding met Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Almere. “

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio