14.8 C
De Bilt

Regenklaar goed van start met project Steffenskamp e.o. in Laren

Laren – In de buurt bij de Larensche Mixed Hockeyclub (Steffenskamp en omgeving) is begin deze maand een project van Laren Regenklaar gestart. Driekwart van de 80 bewoners hebben zich al aangemeld om hun woning Regenklaar te laten maken. Dat gebeurt door de regenwaterafvoer van de riolering af te koppelen.

Op 2 november bezorgde wethouder Peter Calis persoonlijk een brief om ook de laatste bewoners over de streep te trekken. Peter Calis: “Om Laren Regenklaar te maken hebben we iedereen nodig, ook de mensen die nog geen overlast hebben, daar zet ik me graag persoonlijk voor in.” Als iedereen zich heeft aangemeld, dan start de uitvoering in november.

Laren Regenklaar

Bij het afkoppelen wordt ervoor gezorgd dat het regenwater dat op de daken valt, niet meer in het riool terecht komt. Op deze manier wordt de riolering ontlast. Afkoppelen is een belangrijk onderdeel van het pakket aan maatregelen dat in de komende vijf jaar wordt uitgevoerd om overlast van regenwater in Laren tegen te gaan. Daarmee maken we Laren klimaatbestendig.

Persoonlijke benadering

De bewoners uit de omgeving van Steffenskamp zijn begin oktober benaderd om zich aan te melden voor het afkoppelen. Na de aanmelding neemt de afkoppeladviseur contact op om afspraken te maken over de uitvoering. Daarbij kijkt de adviseur samen met de bewoner hoe de maatregelen goed ingepast kunnen worden in de tuin. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd. In de komende jaren worden ook andere delen van Laren afgekoppeld. Een persoonlijke benadering is daarbij steeds het uitganspunt.

Meer weten over het project Laren Regenklaar: www.larenregenklaar.nl

Logo BEL combinatie en gemeente Laren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio