22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Ruim hondenpoep altijd op

Blaricum Honden zijn welkom in Blaricum. Tegelijkertijd willen we dat het voor alle inwoners prettig wonen en leven blijft. De gemeente heeft daarom nieuwe gedragsregels voor hondenbezitters opgesteld. Eén daarvan is dat het opruimen van hondenpoep overal verplicht is. Gisteren plakte wethouder Anne-Marie Kennis een speciale ´hondensticker´ op één van de bestaande afvalbakken.

Hondenpoep

Wethouder Anne-Marie Kennis: ¨De meeste baasjes in onze gemeente ruimen de hondenpoep van hun hond keurig op. Toch kan het beter. Deze stickers laten zien dat hondenpoep ook in een gewone afvalbak mag, net als in de bestaande depodogs (afvalbakken met hondenpoepzakjes). Hiermee maken we het voor de hondenbezitter gemakkelijker. Verspreid door het dorp komen er binnenkort nog 20 depodogs bij. Met als doel: minder overlast en meer plezier! ¨

Gedragsregels

De overige gedragsregels zijn:

Geen honden op speelplekken: er geldt een verbod op de aanwezigheid van honden bij kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweiden.

Geen honden op het strand: er geldt een verbod op de aanwezigheid van honden ophet Voorland Stichtse Brug (het strand) gedurende de maanden april tot en met september. Dit vanuit overwegingen van hygiëne en volksgezondheid en eenduidigheid.

Geen honden in de Kampen: ook geldt er een verbod voor honden op de openbare wegen in de polder De Kampen, met uitzondering van de Harderwijkerweg. Dit vanwege de bijzondere natuurwaarde en –doelstellingen (hoogwaardig weidevogelgrasland).

Wél honden los in losloopgebieden. Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht.

Houd u aan de gedragsregels en spreek elkaar erop aan als dat nodig is. Samen houden we Blaricum veilig en schoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio