21.6 C
De Bilt

Schaapskudde, nieuwe tijdelijke ‘bewoners’ landgoed Paleis Soestdijk

Baarn – Met ingang van woensdag 25 maart begraast de Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug uit Soest het landgoed van Paleis Soestdijk. De schaapskudde zal het landgoed meerdere keren per jaar aandoen. Paleis Soestdijk gaat een samenwerking aan met de schaapskudde van Werner & Ester Floor, die met hun kudde heideschapen diverse landgoederen en natuurterreinen in de omgeving begrazen. De schapen zullen onder andere de graslanden in het bos begrazen om de variëteit van florasoorten te bevorderen.

Energie neutraal paleis

“Wij zijn heel blij met deze nieuwe ‘bewoners’. In het bos willen we de komende jaren zoveel mogelijk natuurwaarden realiseren en het beweiden met schapen heeft hierop een heel positieve invloed. Daarnaast past dit in onze ambitie om van Soestdijk het eerste energie neutrale en circulaire landgoed te maken”, aldus Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk | Made by Holland.

Nationale park Utrechtse Heuvelrug

Het landgoed van Paleis Soestdijk ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar de schaapskudde het jaar rond doorheen trekt. “Wij zijn verheugd dat Soestdijk voor een lokale schaapskudde kiest. Doordat wij met onze gescheperde kudde te voet door de gebieden lopen, is dit een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze van natuurbeheer”, zegt Ester Floor.

Transformatie

De komende jaren transformeert Paleis Soestdijk tot het onafhankelijke podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse, innovatieve maak- en kennisindustrie. Op gelaagde en interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio