22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Schouw en voorlichting tegen ondermijnende criminaliteit in Eembrugge

Op woensdag 3 augustus vond een integrale schouw en voorlichtingsactie plaats in het havengebied van Eembrugge. Medewerkers van de gemeente Baarn, in samenwerking met gemeente Eemnes, politie en RIEC Midden-Nederland gingen in gesprek met ondernemers, bewoners en recreanten. De actie maakt onderdeel uit van de activiteiten tegen ondermijnende criminaliteit. Er werden geen ondermijningsactiviteiten vastgesteld.

Schouwen en voorlichting

Burgemeester Mark Röell is tevreden met de actie: “Het is prettig om te weten dat er geen ondermijningsactiviteiten zijn vastgesteld. Dat betekent natuurlijk niet dat deze niet plaatsvinden. We blijven in de toekomst dan ook informatie uitwisselen, schouwen en voorlichtingsactiviteiten organiseren met onze veiligheidspartners. Want samen staan we sterker in de strijd aan tegen deze onacceptabele vorm van criminaliteit.”

Positieve reacties op schouw

Ondernemers en inwoners waren positief over de actie en waardeerden de tips van de betrokken instanties. Tijdens de gesprekken werd bijvoorbeeld vastgesteld dat bij sommige activiteiten vaak contante betalingen worden verricht. Het advies van professionals aan de ondernemers was dan ook om zoveel mogelijk digitaal te laten betalen. Zo kunnen eventuele misstanden voorkomen worden en verkleinen we de kans op ondermijnende criminaliteit.

Hulp van inwoners blijft nodig

Om ondermijnende criminaliteit verder te bestrijden en te voorkomen, is niet alleen samenwerking van veiligheidspartners nodig, maar ook inwoners spelen een belangrijke rol. Burgemeester Mark Röell roept alle Baarnaars dan ook op om hier alert op de blijven: “De sleutel voor een succesvolle aanpak van ondermijning is signalering en daar hebben we u als inwoner hard voor nodig. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt bij u in de buurt?

Ziet u bijvoorbeeld een pand waar mensen op vreemde tijdstippen rondhangen, panden met afgeplakte ramen of ziet u bedrijven waar geen of nauwelijks klanten zijn? Meld dit dan altijd. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.”

Ondermijning

Ondermijnende criminaliteit komt overal voor: in het buitengebied, in woonwijken, op industrieterreinen en ook in (jacht)havens. Het gaat er dan om dat criminelen voor hun illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en dienstverleners. Vaak gebeurt dit zonder medeweten of onder grote druk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio