18.4 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

Sleuteloverdracht woongebied Ruijtershof, Zuidpolder – Eemnes

Woensdag 9 mei markeerde wethouder Theo Reijn, gemeente Eemnes, symbolisch de oplevering van woongebied Ruijtershof met de overhandiging van een grote sleutel aan een van de nieuwe bewoners.

Woningtypes in Ruijtershof

Ruijtershof omvat 24 woningen, waarvan 12 in de vorm van een hofje zijn gebouwd rondom een centraal plantsoen. Dit plantsoen wordt in samenspraak met bewoners ingericht en beplant. Theo Reijn: ‘Het knusse hofje ligt beschut achter de vrijstaande – en geschakelde woningen van woongebied Ruijtershof. Er is weer veel aandacht besteed aan de hekwerken, muurtjes en poorten die passen bij de hoogwaardige- en gevarieerde architectuur van de woningen in Zuidpolder.’

55+ woning

Enkele hofwoningen waren bestemd voor 55+ bewoners. Els en Pieter zijn sinds vandaag de bewoners van een van deze woningen en namen de sleutel van Theo Reijn in ontvangst. ‘Wij wilden graag weer een tuin, ook vanwege onze teckel. Het ontwerp van deze woningen sprak ons meteen aan. We zijn erg blij met ons nieuwe huis en zijn zelfs een beetje verrast door de ruimte die we beneden en boven hebben’, zeggen Els en Pieter.

Ontwikkelaar Jeroen Heesters: ‘Heijmans heeft verschillende woningtypes in Ruijtershof gerealiseerd, waaronder deze prachtige 55+ woning met een bad- en slaapkamer op de begane grond. In het kleinschalige autoluwe hof kunnen kinderen veilig spelen en een praatje met de buren is zo gemaakt!’

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen ruim 500 woningen, die gefaseerd worden gerealiseerd.

De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen worden overal in het nieuwe woongebied doorgetrokken. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven.

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio