26 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Supermarkten mogen tijdelijk op zondag langer open

Huizen – In verband met verscherpte coronamaatregelen mogen de supermarkten in Huizen vanaf zondag 21 november tijdelijk langer open, namelijk van 09.00 tot 20.00 uur. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen. Deze tijdelijke verruiming blijft geldig zolang de sinds 13 november verscherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn. De verruiming moet ertoe leiden dat er minder bezoekers tegelijkertijd in de winkels zijn, waardoor 1,5 m afstand gewaarborgd kan worden.

Verruiming in lijn met begin coronapandemie

Normaal gesproken mogen supermarkten in Huizen op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur open zijn. Aan het begin van de coronapandemie, in maart 2020, heeft de gemeente besloten om de openingstijden tijdelijk te verruimen, om het aantal bezoekers zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Vanaf dat moment mochten supermarkten op zondag van 09.00 tot 20.00 uur op zondag open zijn.

In september van dit jaar zijn veel coronamaatregelen versoepeld, waaronder de 1,5 meter afstand. Dat was reden voor het college om de verruiming van de openingstijden in te trekken. Nu deze maatregelen opnieuw zijn aangescherpt en de 1,5 meter afstand een dringend advies is geworden, is het college van mening dat de eerdere verruiming weer van toepassing kan zijn. Daarom mogen supermarkten met ingang van 21 november op zondag van 09.00 tot 20.00 uur open zijn.

Laden en lossen

Ook gelden er aangepaste tijden voor het laden en lossen. Het laden en lossen van goederen is vanaf 21 november 2021 eveneens tijdelijk toegestaan tussen 09.00 en 20.00 uur. Dankzij deze verruiming kan het personeel dat hiervoor nodig is gespreid worden ingezet en is het aantal contactmomenten minder.

Tijdelijk langer open

De verruiming van de openingstijden is opnieuw een tijdelijke maatregel. Als er versoepelingen komen en de 1,5 meter afstand wordt losgelaten, dan wordt de verruiming van de openingstijden ingetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio