15.9 C
De Bilt

Tv-schermen tijdens de sportzomer in Hilversum

Hilversum – Vanaf 26 juni 2021 zijn tv-schermen op terrassen toegestaan met in acht name van de landelijke geldende coronamaatregelen. Gelet op deze versoepelingen hebben de burgemeester en het college van B & W van Hilversum besloten om tv-schermen op terrassen toe te staan en evenementenaanvragen rondom de sportzomer sneller te behandelen.

Wat kan er met tv-schermen?

Nu er landelijk geen belemmeringen meer zijn om tv-schermen op terrassen te plaatsen, wordt dit in Hilversum ook mogelijk gemaakt. Horecaondernemers moeten dan wel spelregels naleven. Die zijn gemaakt om overlast te voorkomen. Het college heeft besloten dat aanvragen in het kader van het collectief kijken naar het EK voetbal, de Tour de France, Wimbledon, de Olympische Spelen, Vuelta, EK Volleybal of de Paralympische Spelen later ingediend mogen worden.

Indieningstermijn vier weken voor aanvragen

De gemeente hanteert een indieningstermijn van vier weken voor aanvragen voor evenementen, die verband houden met de sportzomer, zoals gezamenlijk kijken op een groot tv-scherm. Een uitzondering wordt gemaakt voor een evenement dat niet voorzienbaar was, zoals de finale van het Europees Kampioenschap voetbal waaraan het Nederlands elftal deelneemt. Dan hanteert de gemeente een soepelere aanvraagtermijn. In alle gevallen moeten wel de landelijk geldende coronamaatregelen nageleefd worden.

Regels in een normale situatie

In Hilversum wordt mechanisch of versterkt geluid op terrassen normaal gesproken niet toegestaan. Voor evenementenvergunningen geldt een indieningstermijn van acht weken. Voor de aankomende sportzomer wordt dit losgelaten, als handreiking naar de horeca en de inwoners toe. Na een lange periode van beperkingen, vanwege covid-19, merkt het college dat er behoefte is om gezamenlijk de sportzomer te beleven. In overleg met de horeca en organisatoren gebeurt dit verantwoord met in acht name van de nog geldende coronamaatregelen. Dit is geen structurele, maar een tijdelijke aanpassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio