19 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Twee woningen in Huizen vanwege ernstige veiligheidsoverwegingen gesloten

Op zondag 3 juli heeft burgemeester Niek Meijer van Huizen uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen gesloten voor tien dagen, tot 13 juli. Het gaat om twee woningen aan Roef: nummers 3 en 6. De burgemeester maakt hiervoor gebruik van artikel 174a van de gemeentewet. De bewoners hebben een aanzegging gekregen om hun woning te verlaten. Zij hebben inmiddels elders een onderkomen.

Twee woningen

De buurt waarin de woningen liggen wordt voorlopig bewaakt door de speciale bewakingseenheid van de politie. Ook wordt gekeken naar de inzet van mobiele camera’s. De buurtbewoners zijn ter plekke geïnformeerd door burgemeester Niek Meijer, wethouder Bert Rebel, politie en boa’s.

Achtergrond

De burgemeester heeft de woningen gesloten na signalen van politie en Openbaar Ministerie (OM) over de veiligheid van deze bewoners. De signalen bij politie en OM zijn zodanig dat er sprake kan zijn van een onmiddellijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Grote impact op bewoners

Burgemeester Meijer: “Uiteraard heeft zo’n sluiting grote impact op de bewoners. Zij zijn inmiddels elders ondergebracht. Ik ken geen details over de aard van deze ernstige dreiging. Wel is mij verzekerd dat het open houden van de woningen een gevaar kan opleveren voor de bewoners èn de omwonenden. Dat is voor mij voldoende om tot voorlopige sluiting over te gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio