19 C
De Bilt

Veiliger het centrum bezoeken met de druktemeter

Om grote drukte in het centrum te voorkomen en hiermee het aantal besmettingen van het coronavirus tegen te gaan, heeft de gemeente Hilversum de druktemeter in het leven geroepen. Deze druktemeter laat zien waar in het centrum het druk is en waar rustiger. Bezoekers aan het centrum van Hilversum kunnen dan voorbereid op pad om rekening te houden met de anderhalve meter afstand van elkaar. Gezien de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Gespreid naar het centrum door druktemeter


Met het oog op de aanstaande feestdagen en alle aankopen worden bezoekers opgeroepen om zoveel mogelijk gespreid naar het centrum te gaan. Bij het plannen van dit bezoek is de druktemeter een handig hulpmiddel. In het centrum van Hilversum zijn zeventien telsensoren opgehangen. Deze tellen het aantal bezoekers in zeven verschillende zones. Het resultaat van de tellingen is te zien op een kaart. De kaart toont gebieden in vier kleuren die de mate van drukte weergeven. De sensoren kunnen niet zien van wie een telefoon is of wat erop staat. De privacy loopt geen gevaar. De druktemeter is te vinden op de website van gemeente Hilversum: www.hilversum.nl/druktemeter.

Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand
De gemeente vindt het belangrijk om in deze coronacrisis rekening te houden met elkaar en de coronamaatregelen. Ondernemers doen hun best het publiek conform de coronarichtlijnen gastvrij te ontvangen. Voor uw bezoek gelden de gangbare richtlijnen zoals: houd anderhalve meter afstand, geef elkaar de ruimte en vermijd drukte. Daarnaast wordt vanuit de rijksoverheid geadviseerd om een mondkapje te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio