9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Verkeerscampagne Laren tegen hardrijders positief ontvangen

De verkeerscampagne van de gemeente Laren tegen ongewenst rijgedrag is goed ontvangen. Met de opvallende campagne vroeg de gemeente afgelopen najaar aandacht voor de maximumsnelheid in het dorp. Dit leidde tot positieve reacties van inwoners van Laren en omliggende gemeenten.  

Meldingen

Aanleiding voor de campagne waren de meldingen en klachten die de gemeente met regelmaat ontvangt over het rij- en snelheidsgedrag van weggebruikers in woonwijken (30 km/u zones) en op toegangswegen (30 km/u en 50 km/u). Met attentieborden en via spandoeken werd de automobilist op deze plekken herinnerd aan de daar geldende maximumsnelheid.

Campagne tegen hardrijden leeft in Laren

Wethouder Ton Stam: “Het thema hardrijden leeft in het dorp. Dat hebben we duidelijk gemerkt. De gemeente heeft tijdens de campagne veel verzoeken gekregen van inwoners om ook elders spandoeken en borden te plaatsen. Dergelijke verzoeken kregen we ook uit omliggende gemeenten. Hoewel het werkelijke effect op het rijgedrag nog lastig aan te geven is, kunnen we zeker stellen dat de campagne een flinke attentiewaarde heeft gehad. Een veelgehoord geluid van inwoners is dat zij blij zijn dat de gemeente Laren zichtbaar iets probeert te doen aan ongewenst rijgedrag. “

Vervolg

De gemeente Laren zal volgend voorjaar een vervolg aan deze campagne geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio