21.7 C
De Bilt

Verkeershinder Hilversumseweg en omgeving tot tot eind juli

Van begin juni tot eind juli worden de Hilversumseweg, de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat en de Van Wulfenlaan in Laren regenklaar gemaakt. De werkzaamheden kunnen zorgen voor enige verkeershinder op werkdagen tussen ca. 7.00 en 16.00 uur.

Rijbaan Hilversumseweg gedeeltelijk afgesloten

Langs de Hilversumseweg en de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat werkt de aannemer deels vanaf de rijbaan. Op die momenten is één rijbaan afgesloten. Het verkeer kan dan om en om van de andere rijbaan gebruikmaken. Bij werkzaamheden in bochten zet de aannemer verkeersregelaars in. Een ander deel van het werk gebeurt vanuit de berm of het fietspad. Het fietspad is dan afgesloten en fietsers kunnen het fietspad aan de andere kant van de weg gebruiken.

Tijdens de werkzaamheden op de Van Wulfenlaan is deze laan afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat wordt omgeleid via de Houtweg, Hoefloo en Hilversumseweg. De Van Wulfenlaan is wel bereikbaar voor bewoners.

Wat gaat er gebeuren?

Langs de weg komen zogenaamde verticale boringen met infiltratiefilter. Dit zijn putten van ca. 6 meter diep. Deze komen in de strook tussen de rijbaan en het fietspad aan beide kanten van de Hilversumseweg (het gedeelte tussen de Rijksweg en het Hertenkamp). Ook komen deze langs de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat aan de kant van het Hertenkamp. En in de berm aan beide kanten van de Van Wulfenlaan

Aan de zijkant van de rijbaan komen straatkolken die met een ondergrondse leiding op deze boringen aansluiten. Regenwater loopt straks via deze straatkolken naar de boringen. Via openingen in de wand van het filter sijpelt het vervolgens langzaam in de omliggende bodem.

Waarom is dit nodig?

Op dit moment wordt al het regenwater dat op deze straten valt nog afgevoerd via het riool. Het riool van Laren kan grote hoeveelheden regenwater echter niet verwerken. Bij extreme buien kan dit zorgen voor grote wateroverlast in lager gelegen delen van Laren. Daarom wordt regenwater binnenkort op een andere manier afgevoerd.

Wat gebeurt er met het groen?

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het nodig om een deel van het groen in de strook tussen rijbaan en fietspad te verwijderen. Op een later moment komt er nieuw groen terug.

Wat doet Laren Regenklaar nog meer in de omgeving?

  • Aanleg infiltratieriool: onder de Hoefloo en de Houtweg komt na de zomervakantie een apart infiltratieriool, ook wel regenwaterriool genoemd, voor het regenwater dat op straat valt. De aanleg van dit infiltratieriool wordt gecombineerd met de herinrichting van deze straten.
  • Afkoppelen woningen: Bij een groot aantal woningen worden de komende periode de regenpijpen afgekoppeld van het riool. Dat betekent dat regenwater dat op de daken van deze woningen valt niet meer via het riool wordt afgevoerd. In plaats daarvan loopt het de tuin in of loopt het naar een verticale boring in de tuin.

Meer informatie is te vinden op: www.larenregenklaar.nl en www.larenregenklaar/hilversumseweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio