-2.1 C
De Bilt

Verkeerstellingen aan Laarderweg West in Eemnes

Eemnes – De gemeente Eemnes wil het voor fietsers en voetgangers aantrekkelijker maken om de Laarderweg te gebruiken en over te steken. Om te bepalen welke verbeteringen er mogelijk zijn, onderzoeken we eerst hoeveel fietsers en voetgangers er langskomen en hoe zij zich bewegen. Daarom voeren we op dinsdag 6 juli verkeerstellingen uit op de Laarderweg. Het onderzoek wordt uitgevoerd met speciale camera´s. Wethouder Theo Reijn hing deze week de eerste camera op.

Verkeersveiligheid Laarderweg

Wethouder Theo Reijn: “Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de verkeersveiligheid en de routes van fietsers en voetgangers op de Laarderweg tussen de rotonde Zuidersingel en de Braadkamp. Dat is belangrijk om te meten, zodat we op een later moment heel gericht tot actie kunnen overgaan.”

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Het onderzoek wordt uitgevoerd met speciale camera’s die kunnen zien hoeveel fietsers en voetgangers er zijn en waar zij heengaan. De camera’s worden opgehangen aan lichtmasten en na het onderzoek weer weggehaald. De camerabeelden worden na afloop van het onderzoek vernietigd.

Op welke plekken vindt het onderzoek plaats?

Het onderzoek wordt uitgevoerd op de volgende plekken:

  • het kruispunt Noordersingel – Braadkamp (bajonet);
  • de oversteek ter hoogte van de Laarderweg 26 (bajonet en geregelde oversteekplaats);
  • de oversteek tussen de Veldweg en de Streefoordlaan (bajonet en geregelde oversteekplaats).

Daarnaast wordt ook de rotonde Laarderweg – Zuidersingel bekeken omdat hier regelmatig meldingen binnenkomen over onveiligheid voor fietsers. Om het onderzoek te bespoedigen hangen de camera´s er al iets eerder (4 juli). De metingen vinden zoals gezegd op 6 juli plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio