Verkeersveiligheid moet beter van gemeente Hilversum

Elke dag werkt de gemeente Hilversum aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de stad. Dat doen we door te luisteren naar klachten van bewoners en waar mogelijk de verkeerssituatie op straat te verbeteren. Denk aan het aanbrengen van betere belijning, het instellen van parkeerverbod zones of aanbrengen van 30 km markeringen op de weg.

In dit overzicht staan alle grote verkeersveiligheidsmaatregelen op een rij die in 2020 zijn uitgevoerd. 

Wethouder Annette Wolthers (Verkeer): “Bewoners kunnen in een oogopslag zien wat de gemeente het afgelopen jaar gedaan heeft in hun buurt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een mooi resultaat. En ook dit jaar gaan we verder met het verbeteren van de verkeersveiligheid van de stad.” 

Vliegende Brigade 

Daarnaast voert de gemeente dagelijks kleine aanpassingen door. Zoals het beter afstellen van verkeerslichten, zodat mensen genoeg tijd hebben om een gevaarlijke weg over te steken. Of het plaatsen van paaltjes bij een op- en afrit om hinderlijk parkeergedrag om tegen te gaan. Dit doen we onder leiding van de Vliegende Brigade, een team van drie mensen dat vele vragen en opmerkingen over verkeersveiligheid behandelt. Zij krijgen deze binnen via Hilversum.nl/MOR. 

‘Rustig aan, we wonen hier allemaal’ 

Verkeersveiligheid gaat niet alleen over maatregelen, maar ook over gedrag. Volgende week start de gemeente voor de tweede keer een verkeerscampagne tegen asociaal rijgedrag onder de slogan ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal’.  De gemeente Hilversum en de politie Gooi en Vechtstreek willen met deze communicatiecampagne automobilisten en andere weggebruikers bewust maken van wat ‘normaal rijgedrag’ is.

1 REACTIE

  1. Mijn kleindochters fietsen vaak op de Soestdijkerstraatweg vanuit richting Baarn en moeten óver het spoor naar links naar de verschillende scholen. Ik maak me zorgen om hen dat ze daar links af moeten slaan!! Zeker als de spoorbomen net open gaan! Het is daar veel te smal om echt goed te kunnen stoppen en achterom te kijken. Wat zou het fijn zijn als die plek n stuk veiliger zou zijn voor de fietsers. Hartelijke groeten Diana Roos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio